X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

A w wolnej chwili... croissanty!

Ostatnia aktualizacja: 01.08.2019 11:40
Croissanty to idealny na śniadanie przysmak, który, jak się okazuje, można upiec także w domowym zaciszu. Przepis zdradziła nam Patrycja Sasal, rzeczniczka prasowa akcji "French Touch".
Audio
  • Czasochłonnie, ale warto – o croissantach (A nuż, widelec/Trójka)
Croissanty
CroissantyFoto: pixabay.com/Pexels

– Na pewno jesteśmy w stanie zrobić ciasto francuskie w domu. Wrzucamy wszystkie składniki do miksera – mówimy tutaj o mące, wodzie, rozpuszczonym maśle, drożdżach, niektórzy dodają też mlekom, ale przepisy są różne. Mieszamy bardzo wolno, nie polecam robić tego ręcznie. A później to ciasto musi odpocząć nawet 24 godziny. Ono musi wyrosnąć. Kolejny proces, bardzo żmudny, to jest pakowanie masła w ciasto – opowiada Patrycja Sasal.

Co ma na celu akcja "French Touch"? Jakie są kolejne kroki, dzięki którym uzyskamy idealne ciasto na croissanty, a w końcu i sam wypiek?

Odpowiedzi na te pytania znajdą Państwo, słuchając dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 1.08.2019
Czas emisji: 11.30

kr

Czytaj także

Doskonałe brownie dla każdego!

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2018 12:00
– Czekolada to podstawowy składnik mojej diety – wyznaje gość Katarzyny Pruchnickiej, Daniel Coceancig.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Chlebowa skórka, czyli czysta radość!

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2019 11:50
Doskonale Państwu znany specjalista od serów – Gieno Mientkiewicz – tym razem opowiadał w Trójce o swej fascynacji... chlebem!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jakie pączki można jeść bez wyrzutów sumienia?

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2019 11:50
– Te pączki nie są smażone w głębokim tłuszczu, tylko pieczone. Powstają z mąki orkiszowej, a do tego mają mało cukru – mówi Katarzyna Pruchnicka. 
rozwiń zwiń