X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Dlaczego warto odwiedzać nocny market?

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2019 11:44
– Mieszkańcy większych miast znają nocne targi. Na warszawskim nocnym markecie, spotkałam się z szefową kuchni jednej z restauracji. Opowiedziała mi, co przyciąga ludzi do takich miejsc – mówi Katarzyna Pruchnicka. 
Audio
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne Foto: shutterstock.com/gowithstock

– Myślę, że szukamy dobrych rzeczy. Jesteśmy też otwarci na smaki i potrawy całego świata. Jakość i egzotyka definiuje współczesny fast food – zaznacza Adrianna Marczewska, szefowa kuchni w jednej z warszawskich restauracji. 

Czym jest współczesny fast food i dlaczego warto go spróbować? Jaki jest typowe, polskie, "szybkie jedzenie"? Odpowiedzi na te pytania znajdą Państwo, słuchając dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Adriana Marczewska (szefowa kuchni)
Data emisji: 5.09.2019
Czas emisji: 11.34

kw/gs

Czytaj także

Zdrowe łakocie domowej roboty

Ostatnia aktualizacja: 15.08.2019 11:38
Słodko i zdrowo – to, wydawałoby się, karkołomne połączenie jest możliwe, co udowadnia książka "Zdrowe łakocie. Domowe słodycze dla dzieci" Jolanty Naklickiej-Kleser.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Ogień i warzywa – atrakcyjny duet!

Ostatnia aktualizacja: 22.08.2019 11:35
W tym wydaniu audycji mówimy o gotowaniu w plenerze i bynajmniej nie chodzi tu o mięso z grilla.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dla ochłody... lody z mrożonych owoców!

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2019 11:40
Koniec lata to ostatni moment, w którym pogoda tłumaczy łakomstwo. Trzeba się ochłodzić, a najlepszym na to sposobem są… lody!
rozwiń zwiń