Zero waste. Jak nie marnować żywności?

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2019 11:40
Trend do oszczędzania i jedzenia bezresztkowego staje się coraz silniejszy, najwięksi szefowie kuchni, tacy jak Massimo Bottura, edukują, jak nie marnować jedzenia.
Audio
  • Co można "wyczarować" z kaszy i brukselki? (A nuż, widelec/Trójka)
zdjecie ilustracyjne
zdjecie ilustracyjneFoto: Pixabay.com/Public domain

Załóżmy, że mamy w domu resztkę kaszy i brukselki. W audycji podpowiadamy, jak przygotować z tych składników i dodatków pyszne danie.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Sylwia Majcher (kulinarna ekolożka, autorka książki "Wykorzystuję, nie marnuję. 52 wyzwania zero waste")
Data emisji: 24.10.2019
Godzina emisji: 11.31

mk/gs

Czytaj także

Robimy przetwory z dyni na zimę!

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2019 11:36
Za oknem już jesień, a w sklepach i na bazarach zaczęły pojawiać się dynie. Jolanta Naklicka-Kleser podpowiada, co zrobić, by dynia zagościła także na naszym talerzu zimą.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Lepszy rydz niż... wszystko inne!

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2019 11:36
– Czekam na sezon na rydze. Rydz nie dla wszystkich jest wykwintnym grzybem, ale w moim domu to absolutny majstersztyk – zdradza Marcin Duda, autor bloga kulinarnego "Fatalny Facet".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Makaron z bakłażanem i pomidorami, czyli wszystko w normie

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2019 11:36
"Droga przez mąkę, czyli literatura dla kucharek" Łukasza Modelskiego to zapis rozmów o kuchni i jej związkach z literaturą oraz o literaturze i jej związkach z kuchnią.
rozwiń zwiń