Idealne połączenie cynamonu i miłej przerwy w pracy

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2019 11:40
 – Szwecja to dla mnie cynamonowe drożdźówki, które pojawiają się tam w czasie tzw. fiki, czyli przerwy na kawę. To przepiękna tradycja, którą należy przeszczepić na polski grunt – stwierdza dziennikarka kulinarna, Małgorzata Minta.
Audio
  • Bułeczki cynamonowe i kawa, czyli jak odpoczywać po szwedzku (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock.com/CatchaSnap

– Lekkie drożdżowe bułeczki będą pasować do czarnej kawy. To bardzo prosty przepis, dzięki czemu możemy przygotować sobie wypieki nawet na śniadanie. Oczywiście możemy sobie pomóc robotem kuchennym – mówi specjalistka.

Jakich składników potrzebujemy, by przygotować bułeczki cynamonowe według przepisu Małgorzaty Minty? Co oznacza szwedzkie słowo "lagom"? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna)
Data emisji: 21.11.2019
Godzina emisji: 11.32

kr/mk

Czytaj także

Idealny przysmak do kawy

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2018 12:02
Lawendowa Panna Cotta doskonale komponuje się z aromatyczną kawą, a przepis na ten deser wcale nie jest skomplikowany! 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tarta, czyli tysiące smakowych kombinacji

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2018 12:00
Bardzo proste i uniwersalne danie. Tarty mogą być podawane na słodko, wytrwanie, na cieście francuskim lub kruchym. Mistrzami w serwowaniu tej potrawy są Francuzi.  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zdrowe i rozgrzewające zupy na jesienno-zimowy czas

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2018 11:45
W zimne wieczory najchętniej ogrzewamy się przy kominku lub z kubkiem herbaty w ręku. Jednak dobrym sposobem na rozgrzanie organizmu są również zupy.
rozwiń zwiń