X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Dlaczego kruche produkty bardziej nam smakują?

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2019 07:40
– Wszystko smakuje tak samo. Producenci żywności po prostu nam wmówili, że kruche jest lepsze – mówi dr Tomasz Rożek. 
Audio
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay.com/Lela_

miód1200.jpg
W jakiej temperaturze miód traci swoje właściwości?

– Im więcej zmysłów zaangażujemy w to, żeby kogoś przekonać do czegoś, tym lepiej – zaznacza ekspert radiowej Trójki. – Skuteczniejszy przekaz reklamowy jest wtedy, kiedy angażuje więcej zmysłów. Wyobrażamy sobie te smaki. Ważną rolę odgrywa również dźwięk, bo w reklamach słyszymy przełamanie np. kruchych chipsów. Dajemy się na to nabrać – dodaje. 

Dlaczego kawa w reklamie wygląda lepiej niż ta przygotowana w domu? Odpowiedź na to pytanie w nagraniu audycji. 

***

Tytuł audycji: Pytania z kosmosu
Autorzy: Tomasz RożekMarcin Łukawski 
Data emisji: 26.03.2019
Godzina emisji: 7.15

kw/gs

Czytaj także

Co zrobić, aby żyć dłuzej?

Ostatnia aktualizacja: 20.03.2019 07:45
– Czynników, które wpływają na długość naszego jest bardzo dużo – zaznaczył na początku dr Tomasz Rożek.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czy dziecko w łonie matki może mieć… czkawkę?

Ostatnia aktualizacja: 20.03.2019 07:45
– Dziecko wykonuje różne ruchy "ćwiczebne". Czasami może czkać, by wyrobić sobie odruch oddychania – zauważa dr Tomasz Rożek.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak rozpadają się pierwiastki?

Ostatnia aktualizacja: 25.03.2019 08:03
– Do rozpadu dochodzi, kiedy jądra są niestabilne. Jeżeli ta niestabilność jest duża, to tzw. okres połowicznego zaniku jest stosunkowo krótki – tłumaczy w audycji dr Tomasz Rożek.
rozwiń zwiń