X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Co jeść, aby lepiej się regenerować?

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2019 18:00
W ostatnim czasie "superfoods" stały się bardzo popularne. Czym są i dlaczego warto wpisać je do swojej diety? 
Audio
  • Superfoods codziennym dodatkiem! (Biegam, bo lubię/Trójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne Foto: shutterstock.com/Lisovskaya Natalia

– "Superfood" mają bardzo dużo polifenoli. To są antyoksydanty, składniki przeciwzapalne. Wiadomo, że jeżeli biegamy, to wytwarzają się wolne rodniki, więc dodatek takiego "superfoodsa" do diety, na pewno zmniejszy ten stan zapalny – wyjaśnia dietetyk Hanna Stolińska-Fiedorowicz.

Jakie produkty możemy nazwać "superfoodsami"? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji. 

***

Tytuł audycji: Biegam, bo lubię
Prowadzą: Paweł Januszewski
Gość: Hanna Stolińska-Fiedorowicz (dietetyk)
Data emisji: 23.05.2019
Godzina emisji: 17.18

kw


Czytaj także

Biegi na orientację, czyli sztuka unikania błędów

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2019 18:00
– Jestem osobą, która ma słabą orientację w terenie. I na pewno nie jestem w tym osamotniony. Czy gdybym wybrał się na zawody w biegach na orientację, mógłbym się zgubić? – pyta Krzysztof Łoniewski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wings for Life. Wspólny bieg pełnosprawnych i niepełnosprawnych

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2019 18:00
– To jeden z takich sportów, gdzie osoby niepełnosprawne dosyć łatwo mogą się wpasować w tłum, razem z nami współpracować i biec. Trzeba im jak najbardziej udostępniać taką możliwość – przekonuje Maciek "Gleba" Florek, jeden z uczestników Wings for Life. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czy bieganie może wydłużyć życie?

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2019 18:00
– Bieganie to bardzo dobry pomysł, jeśli chcemy żyć długo i zdrowo. Mówi o tym wiele badań populacyjnych, które wykazały, że jest to jedna z tych aktywności, które zmniejszają ryzyko zgonu z przyczyn chorób sercowo-naczyniowych nawet o 70 procent – mówi kardiolog prof. Marek Postuła.
rozwiń zwiń