Jak sztuka inspiruje kuchnię, jak kuchnia inspiruje sztukę

– Widząc zastawiony stół, jestem w stanie stwierdzić, z jakiego okresu pochodzi to zastawa – mówi Maria Barbasiewicz.
Czy danie warto podawać klasycznie, czy może niekonwencjonalnie?
Czy danie warto podawać klasycznie, czy może niekonwencjonalnie?Foto: Daniel Kruczynski, lic. CC 2.0 (flickr)
O Audycji
Tytuł Program obyczajowy 2020/01/18 06:48
Prowadzi Anna Popek
Opis

Przychodziły kolejne mody, które wypierały poprzednie. – Zabytkowe przedmioty chowano, na stół kładziono modne serwisy i sztućce. Szczególnie było to zauważalne w okresie międzywojennym – podkreśla rozmówczyni Anny Popek.

Czy obecnie serwowanie potraw też jest unowocześnione? W jaki sposób kuchnia dawniej i dziś inspirowała sztukę? Nasza ekspertka udziela odpowiedzi na powyższe pytania i zdradza, jaki styl zastawiania stołu podoba jej się najbardziej.

Playlista
Tagi

Playlista