X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Ukochane smaki Andrzeja Suprona

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2019 13:00
– W kuchni powinno się ryzykować, smakować, kombinować, robić coś, co człowiekowi po prostu smakuje – mówi legendarny zapaśnik Andrzej Supron.
Audio
  • Kulinarne wojaże Andrzeja Suprona (Z Żądą smakuje lepiej/Trójka)
Andrzej Supron
Andrzej SupronFoto: PAP/Archiwum Leszczyński

– Jako sportowiec, który podróżował po całym świecie, jeździł po wielu ośrodkach sportowych, nigdy nie grymasiłem, jadłem praktycznie wszystko. Dopiero, gdy wkroczyła doba dietetyków, zaczęli nam oni mówić, co powinniśmy jeść, czego się wystrzegać. Wtedy zacząłem zwracać uwagę na to, co jem. Jako młody chłopak wpadałem do domu, brałem kromkę chleba, posypywałem cukrem i leciałem spowrotem na ulicę. Obecnie, bardzo lubię kuchnię azjatycką, sushi, chińszczyznę, dania z charakterem. Niestety, lubię też jeść na ostro, conie jest dla mnie ostatnio za dobre – opowiada gość Tomasza Żądy.

Jakie jest danie popisowe Andrzeja Suprona? Jakie miejsce na świecie najbardziej zachwyciło go kulinarnie? Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy!

***

Tytuł audycji: Z Żądą smakuje lepiej
Prowadzi: Tomasz Żąda
Gość: Andrzej Supron (zapaśnik stylu klasycznego, trener i sędzia zapaśniczy, komentator i promotor wrestlingu, prezes Polskiego Związku Zapaśniczego), Jarosław Uściński (restaurator)
Data emisji: 16.08.2019
Godzina emisji: 12.07

ml/mk

Czytaj także

Ryby (i owoce morza) mają głos!

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2019 13:13
Olga Bończyk to aktorka i piosenkarka, która swego czasu prowadziła także telewizyjny program kulinarny (zanim to było modne). Jarosław Uściński to słynny warszawski restaurator, szef kuchni i właściciel restauracji Moonsfera. Oboje byli gośćmi Tomasza Żądy, z którym wymienili się niezliczoną ilością przepisów i kulinarnych tricków.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Marek Napiórkowski i kulinarna podróż dookoła świata

Ostatnia aktualizacja: 02.08.2019 13:13
Do krajów swoich ulubionych smaków zabrał nas tym razem gitarzysta Marek Napiórkowski.
rozwiń zwiń