X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Po pierwsze małże

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2011 14:37
- Na drugim etapie mojej przygody z patelnią w dłoni, czeka nas prawdziwy kulinarny Tour de France! - zapowiada Marek Brzeziński w Kulisach Kulinarnej Akademii.
Audio

Zwiedziliśmy Alpy. Zajrzeliśmy do Jury. Pora wrócić do Akademii Le Cordon Blue. A tu niespodzianka...

... Kuchnia regionalna, znacznie bardziej skomplikowana, ale i także ciekawsze, dzięki zastosowaniu lokalnych produktów: Kraj Basków, pełna jabłek kuchnia normandzka, i pełna wina Burgundia, Alzacja i faszerowany pstrąg, ostrygi a la Pożarski z Bordeaux, owerniacka świńska nóżka upieczona pod wulkanem, tulipanowe ciastka z Lazurowego Wybrzeża, łosoś w szampanie z Szampanii.

W szkole poznajemy Margaret, która wraz mężem przyjechała ze słonecznej Kaliforni, aby tutaj osiąść na emeryturze.

Mimo stresu związanego z kontroląnauczycieli, gotowanie daje Margaret radość. - Gotowanie to zabawa, jak cię to nie bawi, to lepiej się za to w ogóle nie brać - opowiada.

Marek Brzeziński i Margaret przygotowali sałatkę z łososia o trzech smakach i zupę z małż, w czosnku. Przepis i wskazówki w naszej audycji.

Aby jej wysłuchać wystarczy kliknąć ikonę dźwięku w boksie "Posłuchaj" w ramce po prawej stronie.

Audycji "Kulisy Kulinarnej Akademii" można słuchać w każdy poniedziałek o 7.40 i każdy czwartek o 16.50. Zapraszamy.

 

(asz)

Czytaj także

Paryski salon czekolady

Ostatnia aktualizacja: 02.11.2010 16:58
Od kilkunastu lat w Paryżu odbywa się słynny salon czekolady. W tym roku o tytuł mistrza cukierniczego walczy na nim były przewodnik turystyczny z Kanady.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kuchnia to sport zespołowy

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2010 11:24
Sport i kuchnia bardzo integrują ludzi. Zwłaszcza, gdy po meczu zawodnicy spotykają się przy stole.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Obiad jako akt kulturowy

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2010 11:00
Francuzi tradycyjnie spędzają dwie, trzy godziny dziennie przy stole, co zdumiewa gości z zagranicy.
rozwiń zwiń