X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zasmażany kozi serek z Berry

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2011 10:00
Berry położone jest w samy sercu Francji. To kraina czarodziei, alchemików, wiedźm i znachorek, które jeszcze dzisiaj możemy spotkać wśród łąk i pagórków, zbierające zioła.
Audio

By stworzyć wyśmienitą potrawę z koziego sera, powinniśmy sięgnąć po Crottin de Chavignol. Produkuje się go tylko w regionie Berry z mleka tamtejszych zwierząt. Posiada również specjalne świadectwo autentyczności.

Do przyrządzenia sera potrzebne będą plasterki boczku, które następnie owiniemy wokół niego. Ser trzymamy w piekarniku dopóki nie zacznie delikatnie topnieć. Na talerzu układamy sałatę, a następnie danie podstawowe.

Serek posypać możemy również posiekanym, wędzonym łososiem z odrobiną pikantnego pieprzu cayenne. Potrzebne będą także dwie, trzy grzanki z czosnkiem i pokropione oliwą. Całość popijamy winem z nad Loary.

Aby wysłuchać całej audycji, wystarczy kliknąć w ikonę dźwięku w boksie "Posłuchaj" w ramce po prawej stronie.

Audycji "Kulisy Kulinarnej Akademii" można słuchać w poniedziałki o 7.40 oraz w czwartki o 16.50.

 

Czytaj także

Berry

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2010 13:12
"Może nie jestem Molierem ale to są moje przeżycia i moje historie."
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kurczak we krwi

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2011 17:00
Andrea przyjechała do Le Cordon Bleu z Meksyku. Ma cały czas szeroko otwarte oczy patrząc na to, co i jak gotują szefowie francuskiej kuchni – tak odmiennej od meksykańskiej, chociaż składniki potraw są bardzo podobne. Jednym z nich jest kurczak.
rozwiń zwiń