X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Robert Makłowicz z miłości do Dalmacji

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2016 14:40
3 czerwca odbędzie się premiera nowej książki Roberta Makłowicza "Dalmacja Książka kucharska". Jej autor będzie też gościem Jedynki.
Robert Makłowicz mieszka w Krakowie oraz w jednej z wiosek na półwyspie Peljeac w chorwackiej Dalmacji
Robert Makłowicz mieszka w Krakowie oraz w jednej z wiosek na półwyspie Pelješac w chorwackiej DalmacjiFoto: PAP/Marek Gorczyński

Robert Makłowicz, od lat związany uczuciowo z Dalmacją, poznał doskonale zarówno tamtejszą kuchnię, a spędzając każdego roku kilka miesięcy nad Adriatykiem, własnoręcznie ugotował niemal każdy dalmatyński kulinarny klasyk.

Słynny dziennikarz, pisarz, publicysta, krytyk kulinarny i podróżnik pochodzi jednak z Krakowa. W audycji nie zabraknie więc jego doświadczeń związanych z tym miastem.

***

Na "Klimaty Krakowa" z cyklu "Twarzą w twarz" w piątek (3.06) po godz. 23.00 zaprasza Maciej Zdziarski.

tj

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Pieprz, sól i trotyl. Polityczna kuchnia Cezarego Gmyza

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2016 15:40
Na półkach księgarń pojawiła się książka "Co nam Gmyz zgotował. Przepisy ze szczyptą trotylu". Publikacja powstała na podstawie programu telewizyjnego "Kuchnia polska", do którego dziennikarz śledczy zapraszał polityków od lewa do prawa.
rozwiń zwiń