Chleba naszego powszedniego

Ostatnia aktualizacja: 03.05.2012 18:00
O pracy piekarza wczoraj i dziś. W Dniu Piekarza o gatunkach chleba, tradycyjnych technologiach i zakwasie opowie przedstawiciel rodzinnej piekarni Tomasz Błaszczak.
Chleba naszego powszedniego
Foto: Glow Images/East News

Ponadto w "Czterech porach roku" porozmawiamy o tym, jak ciekawie uczyć fizyki? Jak pokazać uczniom, że fizyka to przydatny w życiu przedmiot? Gościem Jedynki będzie popularyzator nauki Wiktor Niedzicki.

Ponadto powiemy o PIT-ach dla spóźnialskich – czyli o tym co grozi tym, którzy zapomnieli złożyć PIT w terminie albo pomylili się w jego wypełnianiu? Jak wygląda egzekucja kar i w jakiej wysokości są one ściągane? W temacie wypowie się ekspert Małgorzata Sator z Urzędu Skarbowego w Warszawie.

4 maja obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Strażaka. O pracy w tym zawodzie opowie Paweł Motyka z Małopolskiej Straży Pożarnej.

Na "Cztery pory roku" w piątkowy poranek (godz. 9.00) zaprasza Zygmunt Chajzer.



Zobacz więcej na temat: pit urząd skarbowy Warszawa

Czytaj także

Koniec dla małych piekarni

Ostatnia aktualizacja: 15.11.2011 16:12
Wszystko wskazuje na to, że niebawem ze sklepowych półek zniknie chleb, a jego miejsce zajmą produkty "chlebopodobne".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Sam zrób sobie chleb

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2012 07:00
Prawdziwy polski, na prawdziwym zakwasie, wyrośnięty i pachnący. Jak się dawniej piekło chleb i co zrobić, żeby dziś też nam smakował. Zdradzamy przepis na chleb.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Piekarnie padają jak muchy

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 09:58
Kryzys ekonomiczny w Portugalii uderzył nawet w tamtejsze piekarnie. Z powodu recesji sprzedaż pieczywa spadła o jedną czwartą.
rozwiń zwiń