X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Dowiedz się, jak ugotować coś z niczego

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2012 10:30
13 czerwca do księgarń trafi nietypowy poradnik zatytułowany "Ekonomia gastronomia". Książka zawiera przepisy potraw, które można przygotować z resztek jedzenia.
Audio
  • Posłuchaj "Czterech pór roku" i dowiedz się jak ugotować coś z niczego
Dowiedz się, jak ugotować coś z niczego
Foto: Glow Images/East News

Jeść lepiej i wydawać mniej. – To możliwe – zapewnia Agata Napiórska, z wydawnictwa Nasza Księgarnia. "Ekonomia gastronomia" to połączenie poradnika i książki kucharskiej. – W każdym dziale znajdują się porady. Kucharze uczą, co w kuchni jest niezbędne, czego nie należy kupować i co można przygotować samodzielnie – rekomenduje.

Autorami książki są szefowie kuchni, Allegra McEvedy i Paul Merrett, którzy w przystępny sposób pokazują, jak przygotowywać pyszne dania za niewielkie pieniądze, jak rozsądnie robić zakupy, jak i co gotować, jak przechowywać żywność i co się z tym wiąże, jak nie marnować jedzenia. - Starają się powrócić do dawnych nawyków, do tego, żeby kupować dobre produkty i właściwie nimi gospodarować. Pokazują jak optymalnie wykorzystywać zasoby naszej lodówki i nauczyć się zdrowych nawyków – tłumaczy gość Jedynki.

Posłuchaj rozmowy z gośćmi "Czterech pór roku": Małgorzatą Lelonkiewicz - Dyrektor Federacji Polskich Banków Żywności  i Agatą Napiórską, wydawcą książki "Ekonomia gastronomia".

(źr. bankizywnosci.pl/mb)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Życie bez glutenu nie jest trudne

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2010 13:53
Dieta bezglutenowa kojarzy się z niezbyt smacznymi i skomplikowanymi w przygotowaniu potrawami. Projektanci mody Jola Słoma i Mirek Trymbulak przekonują, że tak wcale być nie musi.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak przyrządzić dietetyczne faworki?

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 07:00
Faworki, zwane też chrustami i kreplami, są to chrupkie ciastka o słodkim smaku, w kształcie złożonej kokardki, smażone i posypane cukrem pudrem. Słowem: pyszności!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kolor jedzenia ma znaczenie

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2012 11:30
Warzywa i owoce można podzielić ze względu na kolorystykę. Czerwone wpływają na serce. Zielone - na układ oddechowy. Białe chronią przed infekcjami, a fioletowe wpływają na pracę wątroby. Żółte chronią wzrok.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Panowie, do garów!

Ostatnia aktualizacja: 26.01.2012 12:50
Niechęć do gotowania to rysa na ogólnym wizerunku mężczyzny - zapewnia Barbara Adamczewska, autorka książki "Kuchnia dla singli".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jerzy Pasikowski: ludziom mięso po prostu jest potrzebne

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2012 17:15
Moda na "mięsnego jeża" zaczęła się całkiem niedawno i można powiedzieć, że rozsławiła wśród Polaków przystawki mięsne. - Jesteśmy tak stworzeni, że mięso po prostu jest nam potrzebne do życia - mówi Jerzy Pasikowski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jedz truskawki - będziesz zdrowszy

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2012 11:30
Rozpoczął się sezon truskawkowy. Co prawda cena truskawek nie schodzi na razie poniżej 10 złotych, ale warte są grzechu. Nie dość, że są pyszne to i bardzo zdrowe.
rozwiń zwiń