X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Gotowanie nie musi być pracochłonną męką

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2013 19:59
Czy do gotowania potrzebna jest…głowa? Czy przyrządzenie domowego obiadu musi kosztować wiele wysiłku? Jak mądrze wykorzystać dostępne półprodukty, aby nasz posiłek był szybki a jednocześnie naprawdę domowy. Będziemy radzić w "Czterech porach roku".
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Glow Images/East News

Odpowiedzi na wszystkie te pytania padają w najnowszej książce wytrawnych mistrzów kulinarnych i autorów wielu książek kucharskich Barbary i Piotra Adamczewskich "Pyszny obiad w pół godziny - 200 przepisów na szczęście". Autorzy będą naszymi gośćmi po 9-tej.

Po 10-tej z Rzecznikiem praw Pacjenta, minister Krystyną Kozłowską, odpowiemy na inne pytania, a stawiamy je sobie wszyscy jako rodziny pacjentów i pacjenci: czy np. pielęgniarka ma prawo mówić do nas po imieniu, ile czasu lekarz powinien poświęcić na udzielenie informacji rodzinie o stanie zdrowia i czy certyfikat ISO gwarantuje, poza jakością samych usług medycznych, ludzkie podejście do pacjentów.

A po 11-tej w naszym cyklu "Legalna Kultura" porozmawiamy o tym, czy pracodawca może śledzić wszystkie nasze poszukiwania w sieci.

Do słuchania "Czterech pór roku" we wtorek 29 października po godz. 9  zaprasza Karolina Rożej.

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Anna Popek i jej porady kulinarne

Ostatnia aktualizacja: 06.10.2013 20:55
Może być tłusty, półtłusty, albo chudy. Jogurt jest bardzo pożytecznym napojem mlecznym. Ale czy każdy jogurt jest pożyteczny? Może zamiast kupować jogurt w sklepie warto zrobić go samemu?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak zrobić tort z ziemniaków? Sprawdź!

Ostatnia aktualizacja: 19.10.2013 14:37
Ziemniak ma w Polsce złą opinie, jako warzywo, które tuczy. Z drugiej strony Polacy lubią jeść ziemniaki.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dynia - królowa jesieni. Co z niej ugotować?

Ostatnia aktualizacja: 21.10.2013 13:23
Ewa Wachowicz, producentka i autorka programów kulinarnych, mówiła w radiowej Jedynce jakie ciekawe dania możemy przyrządzić z dyni i dlaczego akurat to warzywo jest nazywane "królową jesieni".
rozwiń zwiń