X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Wokalistka Bisquit prezentuje muzyczno-kulinarną podróż "Appetit"

Ostatnia aktualizacja: 15.11.2013 22:05
"Francja", "Włochy", "Hiszpania" i "Polska" to pierwszą część serii, jaką przygotowała Joanna Chacińska. Muzyka mało znanych artystów z danego kraju uzupełniona przepisami na lokalne dania to doskonały zestaw na jesienne i zimowe wieczory. Życzymy smacznego!
Audio
  • Joanna Chacińska prezentuje cykl "Appetit" (Muzyczna Jedynka)
Wokalistka Bisquit prezentuje muzyczno-kulinarną podróż Appetit
Foto: East News/Glow Images

Jak przyznała w Jedynce Joanna Chacińska podczas podróży dany kraj odbiera wszystkimi zmysłami. Słucha lokalnych stacji radiowych, je w małych knajpkach. A ponieważ sama tworzy muzykę i uwielbia gotować postanowiła połączyć te pasje. Efektem jest seria płyt, na których znalazły się utwory artystów mało znanych nawet w krajach, z których pochodzą. Każdy z krążków uzupełnia książeczka z fotografiami i 12 fiszek z przepisami.

- To była dla mnie fanstastyczna podróż. Poza internetem te zespoły nie miałyby szansy zaistnieć w szerokiej sprzedaży, a warto je poznać. Starałam się wybrać artystów, którzy sami tworzą teksty i muzykę do swoich utworów - powiedziała w "Muzycznej Jedynce".

"Polska", "Francja", "Włochy" i "Hiszpania" ukazują się w poniedziałek 18 listopada, a na poczatku roku 2014 poznamy także "Szwecję" i "Portugalię".

- Muzycznie te płyty dotyczą nowych wykonawców z poszczególnych krajów. To coś przyjemnego, co powinno nam umilić drugą część "Appetitu", czyli gotowanie - wyjaśniła w rozmowie z Izą Żukowską. Według przepisów wypróbowanych przez samą wokalistkę będziemy mogli przygotować m.in. polskie pierogi z jagodami, hiszpańską paellę, francuski crème brûlée czy klasyczną włoską pizzę.

Wszystkich miłośników gotowania zapraszamy także do słuchania cyklu Anny Popek "Smaki zdrowia" - w każdą sobotę ok godz. 13.40!

"Muzyczna Jedynka " na antenie Jedynki od poniedziałku do piątku między godz. 13.00 a 15.00. Zapraszamy!

(asz)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Nie ma jak szparagi. Poznaj przepisy

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2013 11:21
Lekkostrawne, zdrowe, smaczne. To szparagi, a teraz jest właśnie sezon na to warzywo. - A można z nich wiele zrobić - zachwala Robert Sowa, mistrz kulinarny.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Lato z Radiem: zupy i owoce leśne – dobre, bo polskie

Ostatnia aktualizacja: 13.08.2013 14:00
- Dawniej kiedy częstowałam swojego znajomego z Włoch kiszonym ogórkiem oburzył się, że jest zepsuty. Dziś wszędzie na świecie ludzie chcą spróbować wszystkiego – Agnieszka Małkiewicz, organizatorka imprez kulinarnych wyjaśnia dlaczego warto promować polskie jedzenie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Agnieszki Kręglickiej pomysł na grilla: ziemniaki i buraki

Ostatnia aktualizacja: 17.08.2013 09:36
- Wchodzimy w ten moment roku, kiedy na targach warzywnych jest najwspanialej. I wszystkie warzywa tam dostępne praktycznie możemy grillować – mówiła w Jedynce Agnieszka Kręglicka, restauratorka i krytyk kulinarny.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wojciech Gąssowski jest zakochany we Włoszech

Ostatnia aktualizacja: 06.10.2013 20:58
- To jest mój drugi dom - deklaruje piosenkarz w radiowej Jedynce. Zachwala włoską kuchnię, włoską muzykę i włoską modę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czarna, zielona, sypana, w torebkach? Wszystko o herbacie

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2013 13:08
Najbardziej szlachetną jest herbata biała. Nazywana jest też eliksirem młodości. Ma największą ilość antyoksydantów, które wpływają na stan skóry. Równie zdrowa jest herbata zielona. Najmniej właściwości ma herbata czarna.
rozwiń zwiń