X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Karnawałowe obżarstwo. Czy pójdzie nam w boczki?

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2019 14:52
Faworki, chruściki i pączki, to główni bohaterowie wśród przepysznych wypieków na karnawałowym stole. - Zajadajmy się do woli, a zbędne kalorie zrzucimy w poście - zachęca Izabella Byczewska, z Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Audio
  • Gość Jedynki - Izabella Byczewska, porusza kwestię karnawałowych wypieków. (Cztery pory roku/Jedynka)
Pączki były w tym roku droższe od 5 procent.
Pączki były w tym roku droższe od 5 procent.Foto: Pixabay

Obok karnawałowych słodyczy trudno przejść obojętnie, a słynne faworki kojarzą nam się z dobrodziejstwem babcinej kuchni. Czym się kierować, kiedy zdecydujemy się samodzielnie przyrządzić któryś z wypieków bez pomocy babci? - Musimy starać się wybierać mąkę najwyższej jakości, gdyż to jedyna droga do uzyskania idealnej konsystencji ciasta. Nie zawahajmy się dodać także odrobiny alkoholu - zachęca ekspertka.

Jakie składniki są najważniejsze podczas pieczenia karnawałowych przysmaków? Na co zwrócić uwagę przy wypiekaniu, aby móc cieszyć się pełnią smaku?

Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy. 

***

Tytuł audycji: Cztery pory roku

Prowadzi: Małgorzata Raducha

Gość: Izabella Byczewska z (Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego)

Data emisji: 31.01.2019

Godzina emisji: 11.12

K.A/abi

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Niepowtarzalny smak pierogów z mięsem żubra

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2018 11:28
- Jak smakuje mięso żubra? Po prostu trzeba spróbować i samemu się przekonać – powiedział restaurator Wojciech Jakimiuk. Coraz więcej restauracji na Podlasiu ma w swojej ofercie dania z mięsa żubra, jak np. tatar lub też potrawy z mięsem żubra, jak np. pierogi.
rozwiń zwiń