X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jak oczyszczać organizm, aby nie powodować w nim szkód?

Ostatnia aktualizacja: 29.03.2019 15:16
Dietetycy proponują szereg rozwiązań, które mają zapewnić pozbycie się z organizmu szkodliwych toksyn. Jakie produkty warto na stałe włączyć do swojej diety, aby nieświadomie nie skazywać się na spadek energii i niedobór witamin?
Audio
  • Rozmowa z dietetykiem Klaudią Wiśniewską o dietach oczyszczających. (Cztery pory roku/Jedynka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay/kkolosov

Dietetyk Klaudia Wiśniewska twierdzi, że nasz organizm jest w stanie sam skutecznie zwalczyć większość toksyn, które znajdują się w naszym organizmie, pod warunkiem, że nie cierpimy na poważne choroby organów wewnętrznych: nerek, trzustki, czy wątroby. Zaleca, by świadomie wybierać to, co ma znaleźć się na naszych talerzach. 

Jaki jest cel diet oczyszczających? - Ludzie bardzo często chcą w ten sposób zrzucić też zbędne kilogramy i tym samym poczuć się zdrowiej - twierdzi dietetyk. Zachęca także, aby nie katować się głodówkami, które w efekcie odbierają energię i powodują gorszy nastrój. - Stawiajmy na normalne, rozsądne odżywianie z przewagą świeżych warzyw i owoców - zaleca. Ekspertka uważa, że dieta oczyszczająca powinna wspierać pracę wątroby i nerek, które są odpowiedzialne za eliminowanie toksycznych związków chemicznych z naszych ciał.

Czy przy diecie oczyszczającej warto stosować nabiał i produkty zawierające gluten? Jak komponować posiłki, aby były smaczne, zdrowe i skuteczne w oczyszczaniu organizmu? Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy.

***

Tytuł audycji: Cztery pory roku

Prowadzi: Sława Bieńczycka

Gość: Klaudia Wiśniewska (dietetyk)

Data emisji: 29.03.2019

Godzina emisji: 11.12

K.A/ac



Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Zagęszczony, pasteryzowany, przecierowy? Czym się kierować przy zakupie soków?

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2017 13:52
Soków dostępnych na rynku jest mnóstwo. Możemy wybierać ulubione zestawienia owoców i warzyw, ciesząc się ich smakiem w domu, w pracy czy w podróży. Wierzymy, że pijąc soki dostarczamy organizmowi jedną z pięciu zalecanych dziennie porcji warzyw i owoców, a przy tym witaminy i składniki mineralne. Ale które soki mają te właściwości?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kody źródłem cennych informacji o owocach i warzywach. Co się pod nimi kryje?

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2017 08:00
Kupując owoce i warzywa kierujemy się głównie ich wyglądem i ceną. Na wielu z nich znajdują się jednak oznaczenia i kody, które dla świadomego konsumenta mogą być cennym źródłem informacji nie tylko o tym, gdzie i w jakich warunkach je uprawiano, ale też czy np. nie były modyfikowane genetycznie. 
rozwiń zwiń