X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Tomasz Jakubiak: w święta jedzmy tradycyjnie

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2015 10:55
- Gdy ktoś do mnie dzwoni po jakiś wyszukany przepis na świąteczny obiad typu śledź z marakują, to pytam się "Ale po co?". I tak jak przyjdzie babka z ciotką, to powiedzą, że nie będą tego jadły, bo nie ma cebuli i oleju - mówi szef kuchni.
Audio
  • Tomasz Jakubiak o świątecznych kulinariach i polskiej kuchni (W nocnym kinie/Jedynka)

Tomasz Jakubiak w dużym stopniu przyczynił się do promocji polskiej kuchni opartej na lokalnych produktach. - W tym kraju, nikomu nie ubliżając, jeżeli z czegoś nie zrobi się mody, to ciężko zainteresować tym rzeszę ludzi. Jest duża część społeczeństwa, która jest świadoma konsumencko od zawsze i właśnie ci ludzie uczyli mnie gotować i wybierac produkty, a reszta podąża za modą, co jest przecudowne - tłumaczy gość radiowej Jedynki.

Z audycji można dowiedzieć się również między innymi, co znany kucharz jada w czasie świąt Bożego Narodzenia.

***

Tytuł audycji: W nocnym kinie

Prowadzi: Tomasz Kin

Gość: Tomasz Jakubiak (kucharz, dziennikarz kulinarny)

Data emisji: 25.12.2015

Godzina emisji: 23.12

pg/gs

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Ewa Wachowicz: w Wigilię kombinuję tylko z jedną rybą

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2015 11:21
- Od wielu lat moja rodzina domaga się z tych samych dań. Staram się jednak, by choć jedna nietypowa potrawa znalazła się na wigilijnym stole. I to jest właśnie pomysł na rybę - mówi Ewa Wachowicz.
rozwiń zwiń