Parzybroda i plyndze - to część naszego kulinarnego dziedzictwa

Ostatnia aktualizacja: 13.07.2011 06:00
Jak parzybroda to z łopatkami, suszonymi grzybami i kminkiem, jak roladki wieprzowe na plyndzach to najlepiej z kluskami. Aby ich skosztować najlepiej udać się w okolice Kępna, w południowej Wielkopolsce. A warto, bo te przysmaki to część naszego narodowego kulinarnego dziedzictwa.
Audio

Prowadząca: Justyna Golonko

Jak parzybroda to z łopatkami, suszonymi grzybami i kminkiem, jak roladki wieprzowe na plyndzach to najlepiej z kluskami. Aby ich skosztować najlepiej udać się w okolice Kępna, w południowej Wielkopolsce. A warto, bo te przysmaki to część naszego narodowego kulinarnego dziedzictwa.

 

W audycji ponadto:

- Serwis informacyjny

- Trwają prace nad ustawą o gospodarowaniu nieruchmościami Skarbu Państwa

- Sytuacja na rynku mleka

- Program Finansowania Rozwoju Energii Zrównoważonej z linią kredytową o wartości 150   
  milionów euro. Kto i na jakie cele może uzyskać dofinansowanie z tego programu?

- Ochrona praw zwierząt na wsi

- KRUS: Wakacje dzieci wiejskich

Zobacz więcej na temat: dzieci kluski