"Appetit". Zdrowa dawka kulinarnego hedonizmu

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2017 17:45
Joanna Chacińska, wokalistka zespołu Bisquit, lubi muzyczno-kulinarne podróże, a projekt z nimi związany nazwała "Appetit". Jego efektem jest seria wydawnictw z muzyką niszowych artystów, fotografiami i przepisami.
Audio
  • "Appetit" - muzyczno-kulinarna seria wydawnicza Joanny Chacińskiej (Sztuka jedzenia/Czwórka)
Jakie muzyczno-kulinarne kawałki przywiozła Joanna Chacińska z Kalifornii? (zdjęcie ilustracyjne)
Jakie muzyczno-kulinarne kawałki przywiozła Joanna Chacińska z Kalifornii? (zdjęcie ilustracyjne)Foto: pixabay.com/pineapplesupplyco/domena publiczna

Joanna Chacińska Z rodzinnego domu wyniosłam, że kobieta nie musi się męczyć przy garach, a gotowanie może być relaksujące

Do tej pory w serii "Appetit" Joanny Chacińskiej ukazało się osiem pozycji - ostatnia z nich zabiera nas w muzyczno-kulinarną podróżą do Kalifornii. - "Appetit" jest połączeniem moich trzech pasji - muzyki, podróżowania i oczywiście gotowania, które bardzo mnie relaksuje - mówiła w Czwórce wokalistka, która przepisy do wszystkich ośmiu części serii "Appetit" sprawdziła osobiście.

Do tej pory Joanna Chacińska zabrała nas w podróż między innymi do krajów śródziemnomorskich - Hiszpanii, Włoch i Portugalii - natomiast pierwsza część serii "Appetit" poświęcona jest Polsce - Znajdziemy w niej przepisy z mojego rodzinnego domu - zdradziła Joanna Chacińska.

Joanna Chacińska Dla mnie podróże to kulinaria. Nigdy nie biorę ze sobą słoików 

A jakie dania proponuje nam z Kalifornii i jak smakuje połączenie sushi z burrito? O tym w nagraniu audycji, w trakcie której słuchaliśmy też utworu pewnego kalifornijskiego zespołu o nieco kulinarnej nazwie.

***

Tytuł audycji: "Sztuka jedzenia"

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Gość: Joanna Chacińska (wokalistka zespołu Bisquit)

Data audycji: 8.01.2017

Godzina audycji: 15.13

jsz/gs

Czytaj także

Władysław Szpilman. Kompozytor, który źle prowadził

Ostatnia aktualizacja: 31.12.2016 17:10
- Był świetnym kompozytorem i kiepskim kierowcą. Żeby dojechać do siedziby Polskiego Radia wybierał takie drogi, żeby mógł skręcać tylko w prawo. Dla niego pokonanie skrzyżowania ze skrętem w lewo było dużą trudnością - wspomina Andrzej Szpilman, syn Władysława.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kuchnia molekularna. Gotowanie bez hamulców

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2017 12:25
- Ciekły azot, sferyfikacje, żelifikacje, zmienianie struktur wszystkiego. Kuchnia molekularna ne tylko spektakularnie wygląda, ale też bardzo wciąga – mówi szef kuchni Robert Trzópek.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Smaki świata. Wybierz się w kulinarną podróż

Ostatnia aktualizacja: 04.01.2017 18:17
Francuzi nie wyobrażają sobie życia bez bagietek, Niemcy bez tradycyjnego sznycla, zaś włoska pizza i spaghetti podbijają serca i żołądki ludzi na całym świecie. Czego spodziewać się możemy w innych zakątkach świata?
rozwiń zwiń