Nauka

Podstawowe zasady odczytywania naklejek na żywności

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2016 13:51
Żadna informacja umieszczona na etykiecie nie jest przypadkowa.
Podstawowe zasady odczytywania naklejek na żywności
Foto: Pixabay.com

Warto poświęcić chwilę na rozszyfrowanie informacji na opakowaniu. Może się bowiem okazać, że produkt, który wydawał nam się pyszny i zdrowy, może jest smaczny, ale korzyści dla organizmu nie przynosi żadnych.

x-news.pl, Agencja TVN

x-news.pl, kk

Zobacz więcej na temat: żywność
Czytaj także

Jakie ogórki nadają się na przetwory? Dlaczego ogórki kiszone pękają w słoiku?

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2016 10:28
- Polacy jedzą bardzo dużo ogórków. Uprawiamy ich w Polsce prawie 20 tys. hektarów - powiedziała kierownik katedry Roślin Warzywnych i Leczniczych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego prof. Janina Gajc-Wolska.
rozwiń zwiń