Smaki świata według Joanny Łuniewskiej

Ostatnia aktualizacja: 03.05.2016 19:50
Można podróżować, żeby poznawać inne kultury, ludzi, zwiedzać zabytki. Ale Joanna Łuniewska robi to po to, by odkryć smaki świata.
Co będziemy jeść i jak uprawiać plony w przyszłości? Jak się okazuje designerzy mają bardzo bogatą wyobraźnię...
Co będziemy jeść i jak uprawiać plony w przyszłości? Jak się okazuje designerzy mają bardzo bogatą wyobraźnię...Foto: Depositphotos

Z autorską bloga "Plecakiem w smak" porozmawiamy m.in. o tym jakie są najdziwniejsze przysmaki Tajlandii, Sri Lanki czy Malezji, Malediwów, Chin, Singapuru i Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Sprawdzimy też jak smakują: czekolada ze smalcem, rambutany, lody z fasolą i deser Cendol.

W pierwszej godzinie programu zajmiemy się przyszłością tegorocznych maturzystów i podpowiemy, czy studia to jedyny słuszny wybór.

***

Na "Się mówi" zapraszamy we środę (4.05) w godz. 14.00-16.00. Audycję poprowadzi Piotr Firan.

kul

Czytaj także

Świat na języku. Podróże kulinarne Joanny Łuniewskiej

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2015 16:20
- Mój blog powstał z połączenia dwóch pasji: do gotowania i do podróżowania - opowiada Joanna Łuniewska. - Dzięki temu już wiem, w którym kraju ludzie zajadają się słodyczami ze smalcem.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Islandia. Polka pisze historię tamtejszego teatru

Ostatnia aktualizacja: 22.04.2016 14:00
W Islandii zakochała się, gdy po raz pierwszy usłyszała utwory Sigur Rós. W islandzkim teatrze - przy okazji pisania pracy na Akademii Teatralnej w Warszawie. Nas Maja Skrońska zabiera za kulisy islandzkiej sceny.
rozwiń zwiń