Poznaj jedną z najlepszych restauracji na świecie

Ostatnia aktualizacja: 17.02.2017 15:00
W audycji porozmawiamy o słynnym katalońskim lokalu El Celler de Can Roca, gdzie królują takie potrawy, jak np. jadalne drzewko bonsai czy... lody o smaku dymu.
Restauracja El Celler de Can Roca w Gironie
Restauracja El Celler de Can Roca w GironieFoto: dpotera/Flickr/CC BY 2.0

O jednej z najlepszych restauracji na świecie opowiedzą jej szef Joan Roca oraz Patrycja Siwiec - zastępca redaktor naczelnej magazynu "Foodservice", która pracowała jako somelier w El Celler de Can Roca .

***

Na "Drogę przez mąkę" w sobotę (18.02) w godz. 10.00-10.30 zaprasza Łukasz Modelski.

mz/jp


Zobacz więcej na temat: jedzenie kuchnia restauracja
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Warszawskie restauracje okiem szefa kuchni

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2017 13:50

Gościem audycji był Mateusz Walusiewicz, 21-letni kucharz mający na koncie współpracę z najbardziej ekskluzywnymi miejscami na kulinarnej mapie Warszawy.

rozwiń zwiń

Czytaj także

"Ameryka nie była dla Sienkiewicza kulinarnym rajem"

Ostatnia aktualizacja: 12.02.2017 13:00
- Pisarz wszędzie, gdzie podróżował, patrzył raczej na to, co się dzieje dookoła stołu, a nie na stole. Jego opisy potraw są skromne, ale często przewija się w nich zapach albo bardzo plastyczny kolor – powiedział w Dwójce obieżyświat i restaurator Zbigniew Kmieć.
rozwiń zwiń