"Cz" jak czarna sałatka Dziś w naszej kuchni, zamiast czerwonych pomidorów, zielonych ogórków i żółtych papryk królują czerń i biel. Zobacz więcej na temat: kulinaria przepisy kulinarne Smak na tak sałatka warzywna sałatki
Majonez bez jajek, czyli "sojonez" Oto przepis, który jest doskonałą alternatywą dla wegan. Czy można zrobić majonez bez jajek? Można! Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
„M” jak muffinki W kolejnej odsłonie "Smak na tak" poznamy prosty przepis na muffinki. Zobacz więcej na temat: ciastka desery kulinaria muffinki przepisy kulinarne
Gorgonzola, awokado, grzanki i... niebiański smak Przed Państwem avocado con queso - danie rozgrzewające, przywracające wiarę w smak, nie tylko dań, ale nawet smak życia i przyjemności zmysłowe. Jest kaloryczne, sycące i gorące... Zobacz więcej na temat: avocado Katarzyna Pruchnicka kulinaria przepisy kulinarne Trójka
"P" jak pesto Fantastyczny dodatek do makaronów, zapiekanek czy zwykłych kanapek. Zobacz więcej na temat: bazylia pesto przepisy kulinarne kulinaria Smak na tak
„R” jak racuchy Dziś przepis Michasi. Sprawdzony, bo często testowała go w domu, z rodzicami i babcią. Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne racuchy desery
"M" jak Mistrz Klepania Kotletów Nie każdy może pochwalić się dyplomem Mistrza Klepania Kotletów. Co należy zrobić, żeby taki dyplom zdobyć? Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne
Sprawdzone sposoby na sos beszamelowy Beszamel to jeden z pięciu francuskich sosów matek, na których opiera się współczesna kuchnia. Sosy wyróżnił XIX-wieczny najsłynniejszy kucharz Francji August Escofier. Zobacz więcej na temat: Francja Katarzyna Pruchnicka kulinaria przepisy kulinarne Trójka
"S" jak Sorbet Jaka jest historia pysznego, orzeźwiającego deseru na bazie owoców? Czy łatwo go zrobić? Zobacz więcej na temat: desery kulinaria owoce przepisy kulinarne sorbet
Przepis na polską wersję włoskiej panna cotty - Polska panna cotta wygrywa z włoską przede wszystkim dlatego, że nasza jest bardzo lekka - mówi Tomasz Jakubiak, szef kuchni i autor programów kulinarnych. Zobacz więcej na temat: desery Katarzyna Pruchnicka kulinaria przepisy kulinarne Trójka
"K" jak kolorowe kosteczki Dziś proponujemy prosty do przygotowania deser z galaretek owocowych. Zobacz więcej na temat: galaretka owoce przepisy kulinarne Smak na tak
„R” jak ratatuj W "Smak na tak" zdradzamy prosty przepis na potrawkę z duszonych warzyw. Zobacz więcej na temat: potrawy dla dzieci przepisy kulinarne warzywa potrawka warzywna ratatouille
Przemyski przysmak i jego tajemna receptura W czasie pobytu w Przemyślu warto spróbować dania, które nazywane jest pizzą po przemysku i które można zjeść tylko w jednym miejscu na świecie. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Przemyśl przepisy kulinarne Trójka żywność
Kruche ciasto, które zawsze się udaje - Ciasto kruche jest łatwe do zrobienia. Trzeba pamiętać o kilku podstawowych zasadach, a samo będzie nam wychodziło - mówi Paweł Łukasik, współautor bloga "Gotowanie z pasją". Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Kiedyś Słowianie zajadli się tłuknem Jednym tchem na liście kulinarnych odkryć wymieniają ją archeolodzy, etnografowie, etnobotanicy i kulturoznawcy. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Jak smakowała kuchnia Słowian? Oto książka, która przenosi nas w kulinarny świat sprzed wieków. "Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków" – taki nosi tytuł, a napisali ją Hanna i Paweł Lisowie. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka zdrowie żywność
„T” jak tort Czy wiecie skąd wzięła się tradycja robienia tortów? Zobacz więcej na temat: torty przepisy kulinarne Smak na tak POLSKIE RADIO DZIECIOM
„S” jak słonecznik Lubicie chrupać pestki słonecznika? Zobacz więcej na temat: Smak na tak przepisy kulinarne kulinaria