Section01 - menu
Section03 - patronat
Smaczne lato
Section08 - artykułowa

Już prawie 40 polskich smakołyków - w europejskim gronie produktów regionalnych: Rogal świętomarciński, Wielkopolski ser smażony, Truskawka kaszubska… jest ich już 37 – polskich produktów i tradycyjnych specjalności, które dostały europejskie certyfikaty przyznawane produktom regionalnym. Tego lata będziemy je przybliżać, bo tak jak Włosi chwalą się na całym świecie swoim parmezanem czy octem balsamicznym, tak Polacy także mają swoje regionalne skarby. 37 produktów i specjalności, to jedynie ułamek tego, co kryją w sobie polskie regiony. Dlatego w tegorocznym „Lecie z Radiem”, mówimy także o naszym bogactwie kulinarnym regionów, które często jest tuż, tuż …obok nas.

Zapraszam, Dorota Nygren

W cyklu:

31 sierpnia

Słowa w kulinariach; co ma rydz do oleju?

24 sierpnia

Nasze małe kulinarne ojczyzny oraz kołocz śląski

10 sierpnia

O dobrych wędlinach i festiwalu DOBREGO smaku

27 lipca

Słodkowodne bogactwo i karp zatorski

20 lipca

Truskawka kaszubska, czyli cudze chwalicie

6 lipca

Poszukiwanie tradycji i miód drahimski