X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

"Trójka - jesteśmy połączeni". Opowieści o Tbilisi

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2016 17:37
Wyjątkowa kuchnia i oryginalne smaki, niezwykła gościnność i piękne krajobrazy. Przez cały dzień wysłannik Trójki Ernest Zozuń opowiadał o Gruzji, a szczególnie o stolicy państwa - Tbilisi.
Audio
  • Opowieść o gruzińskim jedzeniu i o tamtejszych smakach (Zapraszamy do Trójki - ranek)
  • Spacer po Tbilisi (Zapraszamy do Trójki - ranek)
  • Charakterystyczne gruzińskie ozdoby i ubrania (Zapraszamy do Trójki - ranek)
  • Przegląd gruzińskiej prasy (Zapraszamy do Trójki - ranek)
  • Z jakich trunków słynie Gruzja? (Zapraszamy do Trójki - popołudnie)
  • Tradycyjne gruzińskie tańce (Zapraszamy do Trójki - popołudnie)
Tbilisi, na pierwszym planie forteca Narikala i kościół św. Mikołaja
Tbilisi, na pierwszym planie forteca Narikala i kościół św. MikołajaFoto: George Mel; CC BY-SA 3.0; Wikimedia Commons

Dziennikarze z ul. Myśliwieckiej rozpoczęli tej jesieni nowy reporterski cykl "Trójka - jesteśmy połączeni". Wszystko po to, by przybliżyć słuchaczom historię i teraźniejszość - zarówno tych znanych (czasem tylko pozornie), jak i bardziej egzotycznych państw.

Jak żyje się w Tbilisi sprawdzał Ernest Zozuń. Dziennikarz opowiadał m.in. o kuchni i kulturze jedzenia oraz o obowiązkowym przy gruzińskim stole śpiewie. Spacerował z Gruzinami po Tbilisi i opowiada o magicznych zakątkach miasta. Odwiedzał też sklepy z wyjątkowymi ubraniami i ozdobami z baraniej wełny.

Audycje inaugurujące cykl zostały nadane 24 października z Seulu w Korei Południowej. Akcja "Trójka - jesteśmy połączeni" realizowana jest przy współpracy z LOT-em.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek , Zapraszamy do Trójki - popołudnie
Prowadzi: Krystian Hanke, Ernest Zozuń , Robert Kantereit
Data emisji: 30.11.2016
Godziny emisji: 6.20, 6.40, 7.40, 16.22, 17.22

ei/fbi/mp

Czytaj także

Gruzja i Unia Europejska mają się ku sobie?

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2016 17:30
Pierwszy oficjalny dokument między UE a Gruzją został podpisany w 1996 roku. Było to porozumienie o partnerstwie i współpracy.
rozwiń zwiń