Szparagi, czyli zieleń wraca do kuchni!

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2016 14:13
Na straganach zaczyna się coraz bardziej zielenić, a z ziemi wychylają się już pierwsze zielone szparagi.
Audio
  • Szparagi, czyli zieleń wraca do kuchni! (A nuż, widelec/Trójka)
Sezon na świeże szparagi jest krótki
Sezon na świeże szparagi jest krótki Foto: pixabay.com/Taken

A jakie szparagi lubi najbardziej szef kuchni restauracji Gar Jakubiaka? - Od surowych z ekologicznej uprawy, przez szparagi w omlecie, po gotowany bukiet tych warzyw - mówi Tomasz Jakubiak i podsuwa kilka pomysłów, prosząc słuchaczy, by "nie znęcali się zbytnio nad szparagami".

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Tomasz Jakubiak (szef kuchni)
Data emisji:
21.04.2016
Godzina emisji: 11.17

mk/ei

Czytaj także

Proste przepisy na szparagi

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2015 15:27
Świetnie sprawdzają się szparagi zapieczone, pod beszamelem albo owinięte np. szynką parmeńską. Można ze szparagami zrobić tartę. Warto pomyśleć o tym szybko, bo sezon na te warzywa jest krótki.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tarta ze szparagami, a może z kaszą?

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2015 14:00
Tarta to danie wytrawne bądź deser, którego podstawą jest kruche, francuskie a czasami nawet drożdżowe ciasto. Nadzienie jest zupełnie dowolne, co udowadniamy w audycji.
rozwiń zwiń