X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zachwycający smakiem świeży makaron

Ostatnia aktualizacja: 31.08.2016 15:43
Dziś namawiamy nie tylko do jedzenia, ale też zrobienia makaronu. Włoska pasta fresca to świeży, a nie suszony makaron.
Audio
  • Zachwycający smakiem świeży makaron (A nuż widelec/Trójka)
Jak zrobić idealny makaron według włoskiego przepisu?
Jak zrobić idealny makaron według włoskiego przepisu?Foto: pixabay.com/unsplash

- Najbardziej klasyczną recepturą na świecie jest: kilo mąki i 12 jaj. Przepis pochodzi z Bolonii i jest używany w większości domów we Włoszech - opowiada Marco Ghia.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której szef kuchni zdradza szczegóły wyrobu dobrego ciasta na kluski.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marco Ghia (kucharz)
Data emisji:
31.08.2016
Godzina emisji: 11.17

mp

Czytaj także

Spaghetti carbonara na dwa sposoby - klasyczny i dietetyczny

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2016 15:40
Klasyczna carbonara to oczywiście spaghetti, boczek, żółtka i parmezan. Jamie Oliver proponuje w zamian niebanalną i kolorową wersję niskokaloryczną.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Włoska, świąteczna jagnięcina

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2016 13:29
Właśnie teraz jest czas, żeby dobrze zaplanować wielkanocne menu. Może nas to uchronić przed przygotowaniem zbyt dużej ilości jedzenia.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Odkryj owocowy świat kiszonek

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2016 15:50
W naszej szerokości geograficznej suszenie jedzenia się nie sprawdza, lepiej wędzić lub kisić. - Kiszenie było sposobem na to, by mieć bogate w witaminy warzywa przez cały rok - mówi Małgorzata Minta.
rozwiń zwiń