Przepis na doskonałego domowego burgera

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2017 13:45
- Ważne jest użycie odpowiedniego elementu z tuszy wołowej, najlepiej łopatki - doradza kucharz Jerzy Sobieniak i tłumaczy, jaki trik warto zastosować, by burger był odpowiednio wysmażony, płaski i zwarty.
Audio
  • Przepis na doskonałego domowego burgera (A nuż, widelec/Trójka)
Podczas robienia burgera nie warto przesadzać z przyprawami (zdjęcie ilustracyjne)
Podczas robienia burgera nie warto przesadzać z przyprawami (zdjęcie ilustracyjne)Foto: pixabay.com/domena publiczna

Cały sekret leży w odpowiednim formowaniu kotleta. Z nagrania audycji dowiadujemy się szczegółów. 

Jerzy Sobieniak tłumaczy też, że do mięsa wystarczy dodać jedynie sam pieprz i sól, które podkreślą smak mięsa, ale go nie stłumią. 

Katarzyna Pruchnicka zdradza natomiast przepisy na domowy ketchup czy musztardę. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Jerzy Sobieniak (kucharz)
Data emisji:
 5.1.2016
Godzina emisji:
11.18

fbi

Czytaj także

Krupnik z kaszą jaglaną. Nowa odsłona klasyki

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2016 15:50
- Ten krupnik, nieco inny niż tradycyjny, to mój ukłon w stronę wegetarian - mówi Katarzyna Pruchnicka. W nagraniu audycji znajdziemy dokładny przepis na zupę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Burak na co dzień i od święta. Kilka bezcennych porad

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2016 18:17
Kumin, czosnek niedźwiedzi, olej lniany, kozi ser mogą sprawić, że burak nabierze nowego wymiaru smaku. Jak jeszcze można urozmaicić dania z tym warzywem?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Znakomita alternatywa dla królowej polskich ciast, szarlotki

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2016 17:38
- Śniadanie, obiad, kolacja - w moim przypadku jabłkowy strudel załatwia absolutnie wszystko - opowiada prowadząca, Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń