X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Specjalny poranny posiłek dla spóźnialskich

Ostatnia aktualizacja: 20.07.2017 18:10
Kawa i śniadanie w jednym - czy coś takiego jest możliwe? Tak! Przepis na taką potrawę podaje Jolanta Naklicka-Kleser z Pracowni Smaku.
Audio
  • Prosty przepis na pożywne śniadanie (A nuż, widelec/Trójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Elena Veselova / Shutterstock

- Ten przepis powstał, gdy zaspałam do pracy i w jednym momencie musiałam coś zjeść i napić się kawy. Złapałam za blender, wlałam do niego zawartość filiżanki, do tego dodałam banan, mleko, daktyle. Można też dorzucić siemię lniane, płatki owsiane, dzięki czemu powstnie pożywne śniadanie - z gatunku tych, które dają kopa ze względu na zawartą w nim kawę - opowiada.

Co jeszcze można dodać do takiego posiłku? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jolanta Naklicka-Kleser (Pracownia Smaku)
Data emisji:
20.07.2017
Godzina emisji:
11.10

sm/mk

Czytaj także

Przepis na owsiankę krok po kroku

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2017 18:12
O wyjątkowości danego dnia i dobrym humorze decyduje wiele czynników. Jednym z nich jest dobre i pożywne śniadanie, np. owsianka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pyszne słodkości… (prawie) bez kalorii!

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2017 11:58
Latem nasza kuchnia staje się zdrowsza. To dobry czas, by spróbować uporać się z nadmierną ilością tłuszczu i cukru w diecie.
rozwiń zwiń