X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Dodawanie smaku. Domowe mieszanki warzyw i przypraw

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2017 16:00
Nadeszła jesień. Warto więc skorzystać z warzyw, w które ta pora roku obfituje, i przygotować z ich pomocą zestaw przypraw na całą zimę.
Audio
  • Dodawanie smaku. Domowe mieszanki warzyw i przypraw (A nuż, widelec/Trójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Alexander Raths/Shutterstock.com

Jak mówi Kasia Marciniewicz, przygotowanie takich przypraw jest bardzo proste. – Wystarczy wysuszyć trochę aromatycznych warzyw, doprawić je, a następnie przy pomocy blendera zetrzeć na proszek – opowiada. Brzmi łatwo? I takie właśnie jest! Zdecydowanie, warto dodać dodać chłodnej zimie nieco kolorytu. Dlaczego nie zacząć od talerza z obiadem?

Więcej pomysłów na zaskakujące mieszanki przypraw w załączonym nagraniu audycji. Gorąco zachęcamy do słuchania!

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Kasia Marciniewicz (pasjonatka gotowania, autorka książek o gotowaniu)
Data emisji: 27.09.2017 
Godzina emisji: 
11.15

ml/mk

Czytaj także

Czas rozpocząć pomidorowe szaleństwo!

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2017 00:30
Nim na dobre zacznie się zima, warto pomyśleć o przetworach, które pozwolą na dłużej zatrzymać smaki lata.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pieczmy w soli!

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2017 16:00
Marchewki, inne jesienne warzywa korzeniowe, ale także mięso czy ryby można piec w skorupie z białek i soli. To stara i wciąż doskonale sprawdzająca się metoda.
rozwiń zwiń