Dodawanie smaku. Domowe mieszanki warzyw i przypraw

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2017 16:00
Nadeszła jesień. Warto więc skorzystać z warzyw, w które ta pora roku obfituje, i przygotować z ich pomocą zestaw przypraw na całą zimę.
Audio
  • Dodawanie smaku. Domowe mieszanki warzyw i przypraw (A nuż, widelec/Trójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Alexander Raths/Shutterstock.com

Jak mówi Kasia Marciniewicz, przygotowanie takich przypraw jest bardzo proste. – Wystarczy wysuszyć trochę aromatycznych warzyw, doprawić je, a następnie przy pomocy blendera zetrzeć na proszek – opowiada. Brzmi łatwo? I takie właśnie jest! Zdecydowanie, warto dodać dodać chłodnej zimie nieco kolorytu. Dlaczego nie zacząć od talerza z obiadem?

Więcej pomysłów na zaskakujące mieszanki przypraw w załączonym nagraniu audycji. Gorąco zachęcamy do słuchania!

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Kasia Marciniewicz (pasjonatka gotowania, autorka książek o gotowaniu)
Data emisji: 27.09.2017 
Godzina emisji: 
11.15

ml/mk

Czytaj także

Czas rozpocząć pomidorowe szaleństwo!

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2017 00:30
Nim na dobre zacznie się zima, warto pomyśleć o przetworach, które pozwolą na dłużej zatrzymać smaki lata.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pieczmy w soli!

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2017 16:00
Marchewki, inne jesienne warzywa korzeniowe, ale także mięso czy ryby można piec w skorupie z białek i soli. To stara i wciąż doskonale sprawdzająca się metoda.
rozwiń zwiń