X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Lekki pasztet z czerwonej soczewicy

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2017 13:35
– Czerwona soczewica, jeśli dobrze się ją przyprawi, jest przepyszna! – zapewnia w Trójce blogerka kulinarna Patrycja Dolecka.
Audio
  • Lekki pasztet z czerwonej soczewicy (A nuż, widelec/Trójka)
Soczewica
SoczewicaFoto: RomarioIen/Shutterstock

Słuchaczy audycji "A nuż, widelec" nie trzeba przekonywać, że białko roślinne, którego bogatym źródłem są rośliny strączkowe, ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. W kolejnej odsłonie Trójkowego cyklu dla wielbicieli gotowania pytamy blogerkę kulinarną, jak szybko przyrządzić pyszny wegetariański pasztet.

Czerwona soczewica, olej, cebula, ocet balsamiczny, majeranek, suszone pomidory… Z takich składników musi powstać coś smacznego i zdrowego!

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której podajemy dokładny przepis na pasztet z soczewicy.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Patrycja Dolecka (blogerka kulinarna)
Data emisji: 27.12.2017 
Godzina emisji: 
11.17

iwo/mk

Czytaj także

Podpowiadamy, jak ekspresowo upiec pierniki

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2017 20:00
Dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka podaje naszym słuchaczom przepis na pierniki dla spóźnialskich. Przygotowane według tej receptury świąteczne ciastka są gotowe w 24 godziny i nie muszą leżakować.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Awokado – idealny składnik pesto

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2017 12:00
– Jestem zakochana w awokado – wyznaje w Trójce Partycja Dolecka, blogerka kulinarna.
rozwiń zwiń