Ratunkowy przepis na świąteczny piernik

Ostatnia aktualizacja: 20.12.2018 11:45
Podobno ten staropolski powinien dojrzewać przez kilka tygodni. Jednak mało kto myśli o bożonarodzeniowym pierniku w listopadzie.
Audio
  • Przepis na szybki piernik świąteczny (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: rainbow33/Shutterstock

Katarzyna Pruchnicka pomyślała o tych, którzy za ten wypiek wezmą się przed samymi świętami i poprosiła Małgorzatę Mintę o przepis na piernik ratunkowy. – To jest najlepszy piernik, jaki spotkałam. Nie ma nic wspólnego z piernikiem staropolskim. Ciasto robi się samo i najlepiej zrobić je na ostatnią chwilę, a w gratisie mamy piękny zapach, który wypełni kuchnię – mówi Małgorzata Minta.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji, w której poznacie przepis na piernik na ostatnią chwilę.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka i blogerka kulinarna)
Data emisji: 20.12.2018
Godzina emisji: 11.37

kg

Czytaj także

Pysznie i zdrowo? Znamy najlepsze przepisy

Ostatnia aktualizacja: 20.05.2020 11:00
Dania tradycyjne i wyszukane, przysmaki kuchni polskiej i międzynarodowej, lekkie przekąski i witaminowe bomby – o tym wszystkim mówimy w audycji "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tarta, czyli tysiące smakowych kombinacji

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2018 12:00
Bardzo proste i uniwersalne danie. Tarty mogą być podawane na słodko, wytrwanie, na cieście francuskim lub kruchym. Mistrzami w serwowaniu tej potrawy są Francuzi.  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Doskonałe brownie dla każdego!

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2018 12:00
– Czekolada to podstawowy składnik mojej diety – wyznaje gość Katarzyny Pruchnickiej, Daniel Coceancig.
rozwiń zwiń