Kulinarna propozycja na upał

Ostatnia aktualizacja: 25.04.2019 12:53
– Młodą botwinę można znaleźć już na straganach, więc proszę kupić pęczek lub dwa i zrobić chłodnik – radzi Katarzyna Pruchnicka. 
Audio
  • Zaczyna się czas chłodników! (A nuż, widelec/Trójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne Foto: shutterstock.com/Dar1930

– Osobiście botwinę od razu robię na przechowanie. Zaczyna się czas chłodników i taka botwina w słoiku jest świetna na dwa lub trzy sposoby – mówi Joanna Jakubiuk.

Jaką botwinę najlepiej wybrać do naszych potraw? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w którym rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej zdradza przepis na znakomity chłodnik. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Joanna Jakubiuk
Data emisji: 25.04.2019
Czas emisji: 11.32

kw/mk