Nauka

Jak sprawić, by słodycze nie były grzechem? Zdrowe zamienniki cukru

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2016 12:08
W tej roli świetnie sprawdzi się na przykład miód, stewia, ksylitol czy też po prostu… suszone owoce.
Cukier spożywczy  na ogół pod tą nazwą występuje sacharoza produkowana z trzciny cukrowej (cukier trzcinowy), bądź z buraków cukrowych (cukier buraczany)
Cukier spożywczy – na ogół pod tą nazwą występuje sacharoza produkowana z trzciny cukrowej (cukier trzcinowy), bądź z buraków cukrowych (cukier buraczany)Foto: Glow Images/East News

Zobaczcie, jak sprawić, by słodycze nie były grzechem, a smakowały tak samo wspaniale:

x-news.pl, Agencja TVN

kk

Zobacz więcej na temat: dieta zdrowie
Czytaj także

Prosty przepis na najlepsze śniadanie dla dziecka

Ostatnia aktualizacja: 01.09.2016 09:00
- Domowe śniadanie wymaga zaangażowania, ale jest to inwestycja w nasze zdrowie i relacje - podkreśla kucharz, Grzegorz Łapanowski.
rozwiń zwiń