Najgorsze dania, czyli czego lepiej uniknąć na talerzu

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2017 13:40
W audycji opowiemy o daniach, które choć nie prezentują się smakowicie, to jednak cieszą się w różnych krajach popularnością.
(zdjęcie ilustracyjne)
(zdjęcie ilustracyjne)Foto: Dimj/Shutterstock.com

Na ten temat porozmawiamy z Przemkiem Bociągą, dziennikarzem kulinarnym, autorem bloga "Smak nabyty".

***

Na "Drogę przez mąkę" w sobotę (17.06) w godz. 10.00-10.30 zaprasza Łukasz Modelski.

mz/jp

Zobacz więcej na temat: jedzenie
Czytaj także

2017. Rok, w którym kucharze odkryli ogień

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2017 14:00
– Wracamy do korzeni nie tylko w wyborze składników, lecz także w technikach, jakimi te składniki traktujemy – mówiła Małgorzata Minta, dziennikarka i blogerka kulinarna.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Piwo i polityka u Jaroslava Haška

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2017 10:00
"Piwo nigdy nie zrobi człowieka tak dojrzałym politycznie, jak wino" - pisał w swojej książce "Historia Partii Umiarkowanego Postępu (w Granicach Prawa)" czeski klasyk. O alkoholu, który jest jednym z głównych wątków tego zbioru anegdot, rozmawialiśmy ze Zbigniewem Kmieciem - kucharzem, obieżyświatem.
rozwiń zwiń