Wytrawny przysmak prosto od... kozy Kozie mleko i ser mają wyrazisty, nieco cierpki smak i aromat, przez co nadają charakter wielu daniom. - Ser można dodać do ravioli albo sałatki z figami - podsuwa pomysły Monika Pęcikiewicz, reżyserka teatralna i właścicielka restauracji Rozbrat 20. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kulinaria nabiał przepisy kulinarne sałatki
Przepis na carpaccio i winegret na bazie cytrusów - Ten sos tak "podkręci" smak zwykłej sałaty, że wszyscy będą pytać, czego do niej dodaliśmy - mówi restauratorka Marta Gessler. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia włoska kulinaria przepisy kulinarne sałatki
Jak przygotować kaszankę? Ostatnimi czasy wracają do łask zapomniane potrawy. Jedną z nich jest kaszanka, którą warto obsadzić w obiadowej roli głównej. Zobacz więcej na temat: kaszanka Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Kuchnia oszczędna według Marty Gessler Po świątecznych frykasach czas na zupę cytrynową - dla orzeźwienia. Dodatkowo, taka zupa pozwoli nam wykorzystać to co w lodówce zostało z Wielkanocy. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka zupy
Mazurek - słodki król wielkanocnego stołu - Mazurek powinien spełniać kilka podstawowych warunków. Musi być bardzo słodki, pięknie zdobiony i podany na wielkanocnym stole - stwierdza Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka Wielkanoc
Śniadanie wielkanocne: jajka smażone w bułce - Jedną z rzeczy, którą lubię i którą je się tylko raz do roku, są jajka smażone w bułce tartej - mówi Agata Wojda, szefowa kuchni w restauracji "Opasły Tom". Zobacz więcej na temat: jajka faszerowane Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka Wielkanoc
Nareszcie zielono na talerzu! Świeże zielone listki rukoli, szczypiorek, koperek czy rzodkiewka... Po zimie zdążyliśmy zatęsknić za młodymi jarzynami. Jakie nowalijki warto już położyć na kanapkę? Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka warzywa
Nowości kulinarne prosto z targów w San Francisco - To targi wiodące w nowościach. Pojawiły się na nich bardzo dziwne produkty. Do jednego z nich poczułam nawet miętę - śmieje się Marta Gessler, właścicielka Qchni Artystycznej i felietonistka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Przepis na makaron z borowikami i krewetkami Borowiki, krewetki, natka pietruszki, makaron pappardelle... Brzmi pysznie? Bo jest pyszne! Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Przednówkowa kasza jaglana z kurkumą Przednówek, czyli czas przed nowymi zbiorami. To rzadko dziś używane słowo, a przecież właśnie jesteśmy na przednówku. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Biegaczu, co masz na talerzu? Sezon biegowy powoli można uznawać za otwarty. A żeby biegało się dobrze i zdrowo, warto zadbać też o odpowiednie odżywianie. Zobacz więcej na temat: bieganie Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne SPORT Trójka
Przepis na schab w sosie pomarańczowym Cytrusy wspaniale sprawdzają się jako składnik dań mięsnych. Przepis na jedno z nich zdradza słuchaczom Trójki Marta Gessler. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Wiosenne grzyby - znakomite w kuchni Nieśmiało wyrastają już w lasach i wspaniale nadają się do aromatycznych dań. Katarzyna Pruchnicka zaprasza na pierwsze marcowe spacery po lecie. Koniecznie - z koszykiem w ręku. Zobacz więcej na temat: grzyby Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Karob, czyli kakao dla alergików Karob, inaczej chleb świętojański, jest doskonałym zamiennikiem kakao i sprawdza się w kuchni polecanej dla alergików. Zobacz więcej na temat: alergia dieta Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Przepis na pasternak w miodzie Podobny do pietruszki, ale delikatniejszy, o słodkim smaku - oto zapomniany w naszych kuchniach pasternak. A szkoda! Przyda się i do szlachetnej kremowej zupy i do deseru. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka warzywa
Grecki smak na polskim stole. Przepis na musakę W kolejnym odcinku audycji "A nuż, widelec" poznajemy przepis na sycące greckie danie. To doskonała propozycja dla mięsożerców lubiących bakłażany. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Sos aioli, czyli czosnek w roli głównej Ze względu na swój zapach czosnek jest albo uwielbiany, albo nienawidzony. Dla wszystkich, którzy od niego stronią, mamy całkiem ciekawą propozycję kulinarną. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka warzywa
Wraca moda na zapomniane warzywa Od 4-5 lat bardzo modne są stare zapomniane warzywa, znane z dawnej polskiej kuchni - pasternak, jarmuż, skorzonera i topinambur. Tym razem - w roli głównej topinambur. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka warzywa