Reportaż

Salon kolacyjny

Ostatnia aktualizacja: 19.05.2011 10:00
Idea spotkań w salonie kolacyjnym polega na gotowaniu w zaciszu domowym dla przyjaciół.

Kulinarne przygody Pawła rozpoczęły się we wczesnej młodości. Spędził z mamą wiele czasu we Włoszech i przyglądał się gotowaniu. Szybko się uczył i zaczął sam tworzyć przepisy, które podobały się i smakowały innym. Poczałkowo gotował dla wpadających do jego domu kolegów. Podróżując po świecie, poznawał nie tylko ciekawe zakątki, ale i lokalną kuchnię. Gotowanie stało się jego pasją i  sposobem na odpoczynek po tygodniu intensywnej pracy zawodowej. Idea spotkań w salonie kolacyjnym polega na gotowaniu w zaciszu domowym dla przyjaciół. Składają się oni po 100-150 złotych, by poprzez wspólną degustację dań i win nie tylko popieścić podniebienie, ale również porozmawiać, pośmiać się i po prostu pobyć ze sobą.

Dźwięk: Grażyna Wielowieyska – Studio Reportażu i Dokumentu Polskiego Radia

Zdjęcia: Sławomir Ostrowski, Paweł Paszek

 

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak