Opis |
Kuchnia była od zawsze centrum życia domowego. Chociaż futurolodzy sto lat temu wieszczyli, że w XXI wieku jedzenie przestanie być źródłem przyjemności, a stanie się jedynie życiową koniecznością, nadal jesteśmy dalecy od pigułek ze składnikami pokarmowymi serwowanymi na śniadanie, obiad i kolację. W radiu, telewizji jest wiele programów kulinarnych, rozrasta się kulinarna blogosfera, książek kucharskich przybywa i rośnie grono dietetyków i doradców żywieniowych. Dlaczego tak bardzo kręcą nas kuchnia i jedzenie? Czy to efekt dobrobytu, czy może rosnącej świadomości, że od naszego wyboru zależy jakość życia? Materiał: Cykl „Tu i Tam”. Uczniowie w Niemczech już rozpoczęli nowy rok szkolny. Pojawiły się w związku z tym nowe zasady funkcjonowania w placówkach. A co z obostrzeniami dla podróżnych? Po 16.00 odjazd na…zapobieganie bezdomności zwierząt. Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa już od ponad trzech lat z powodzeniem prowadzi projekt mobilnej sterylizacji zwierząt. Rozstrzygnięcie konkursu "Początek i Koniec". Popołudniowy przegląd sportowy. |