X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Sztuka jedzenia 12 sierpnia godz. 15:05

Sztuka jedzenia 12 sierpnia godz. 15:05
O Audycji
Tytuł Sztuka jedzenia 2018/08/12 15:00
Prowadzący Kwiatkowska Beata
Opis

Trudno wyobrazić sobie lato bez lodów. Ale mało kto wie o lodach coś więcej np. to, że raczymy się nimi od 5 tysięcy lat! Przez wieki lody stanowiły synonim luksusu, a dostęp do nich miały jedynie elity ówczesnych czasów. Jeszcze sto lat temu, aby delektować się smakiem lodowego deseru trzeba było się solidnie napracować nad jego wykonaniem. W Polsce panowało nawet przysłowie: "Pół dnia pracy dla pięciu minut przyjemności", mimo to nikt nie chciał sobie odmawiać tej przyjemności i tak jest nadal. O historii lodów opowie Tomasz Więcek. Opowiemy także o ważnym lodowym festiwalu, podczas którego można posmakować najciekawszych lodów na świecie. Opowiemy także o kulinarnym French Touchu. Kiedy filmowa Amelia rozbijała łyżeczką skorupkę na creme brulee, wielu widzów pokochało kuchnię francuską. Do października w ramach święta Francji trwa kampania której opowie Sylwia Sasal.

Goście Tomasz Więcek, Sylwia Sasal
Playlista
Tagi
Playlista
  • ELDERBROOK - Sleepwalking
  • JAY-Z - Can I Get A (Delirious & Alex K Puro Pari Remix)
  • Karolina Czarnecka - Przytulisko (edit)
  • Jarreau Vandal - Scintilla
  • MARK RONSON - Oh My God (ft Lily Allen)
  • PABLOPAVO I LUDZIKI - Wszystkie neony
  • , Yungblud, - 21st Century Liability
  • Pozytywka - Pozdro na Hawajach
  • SOPHIE - Vyzee