Opis |
Zapach chleba, owoców, czekolady i ciastek można zamknąć we flakonie, by potem towarzyszył nam nie tylko w kuchni. Kiedy w 1992 roku Thierry Mugler stworzył perfumy Angel, nikt nie przypuszczał, że ich pojawienie się na rynku rozpocznie nową erę w dziejach perfumiarstwa. Przesłodzona do granic możliwości, pachnąca watą cukrową kompozycja, z miejsca podbiła serca milionów kobiet na całym świecie. To właśnie wtedy narodziła się trwająca do dziś moda na perfumy o zapachu jedzenia. Nikogo nie dziwiły już perfumy o zapachu sushi, grzybów, krabów, czy popcornu. Perfumiarze poszli o kilka kroków dalej - pojawiły się wody perfumowane, które można było zjeść i dzięki nim schudnąć. O sztuce tworzenia perfum kulinarnych opowie Wiktor Kochetov - znawca zapachów. W Sztuce jedzenie będziemy serwować także polskie dania. Eat Poland to ciekawy projekt pokazujący współczesne oblicze polskiej kuchni. Uczestnicy projektu podróżują i przekazują naszą rodzimą tradycję kulinarną. 23. września wyruszą do Berlina.
|