X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Oscary 2019

Oscarowe menu. Sprawdź, co jadają zwycięzcy

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2019 17:11
Governors Ball, czyli coroczne afterparty organizowane tuż po oficjalnej ceremonii wręczenia amerykańskich nagród filmowych, to jedna z najgłośniejszych imprez w Hollywood, na którą zaproszenie dostają nieliczni. 
Znany szef kuchni Wolfgang Puck rozlewa ciekły azot na japońską wołowinę miyazaki wagyu podczas prezentacji prasowej autorskiego menu zbliżającej się 91 gali rozdania nagród Amerykańskiej Akademii Filmowej. Impreza odbędzie się tuż po wręczeniu statuetek, 24 lutego. Na Governors Ball zaproszono 1500 gości.
Znany szef kuchni Wolfgang Puck rozlewa ciekły azot na japońską wołowinę miyazaki wagyu podczas prezentacji prasowej autorskiego menu zbliżającej się 91 gali rozdania nagród Amerykańskiej Akademii Filmowej. Impreza odbędzie się tuż po wręczeniu statuetek, 24 lutego. Na Governors Ball zaproszono 1500 gości.Foto: PAP/EUGENE GARCIA

Oscarowy bufet to prawdziwy konkurs kulinarnych umiejętności kucharzy. Zaglądamy do menu i sprawdzamy, co w tym roku wyląduje na talerzach gości Akademii. 

Na początek podane zostaną tzw. amuse bouche, czyli mini-przekąski, pobudzające apetyt. Goście będą mieli okazję spróbować m.in. crostini, nadziewanych jaj, tostów w glazurze chipotle i popcornu na ostro.

Na przystawkę pojawią się pierożki z sosem ponzu i czarnymi truflami, tatar i mini-burgery z wołowiny wagyu w przyprawie togarashi, taco z korzenia taro w miso i wędzonymi grzybami w sosie sojowym oraz czerwone kraby królewskie.

Smakosze surowych przekąsek będą mogli sięgnąć po owoce morza serwowane na ciętym bloku lodu. Znajdzie  się na nim obowiązkowo kilka rodzajów sushi ceviche z przegrzebków, czarngo czosnku, miso i ziół, jeżowce z custardem, limonką, bulionem dashi, glazurą unagi, ostrygi, szczypce kraba śnieżnego, nogi kraba królewskiego, homary i krewetki.

Oprócz tego w menu znalazły się:  karmelizowany kalafior z rodzynkami, labneh i przyprawą za'atar, złote buraki z migdałowym custardem, groszek z azjatycką gruszką, oraz persymona z jamón ibérico, serem burrata i rukolą.

Warto zostawić sobie miejsce na kolejne potrawy, bo tuż po przekąskach zimnych pora na dania ciepłe. Wśród nich kucharze wymieniają zupę z korzenia słonecznika bulwiastego i fenkuła z posypką truflową, ziemniaka podawanego z kawiorem, zimową truflę z makaronem cavatappi, stek z wołowiny wagyu z brokułem spiragello w sosie ponzu, labraks z porem calçot, karczochami i fenkułem w sosie romanesco i pieprzem chili esplette, pieczoną przepiórkę i wafelek red velvet.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Getting ready for Governors Ball. Stay tuned. I will be posting behind scene moments. #food #party #wolfgangpuck

Post udostępniony przez Wolfgang Puck (@chefwolfgangpuck)

Pora na deser. Tu znajdą coś dla siebie nie tylko fani lukru i czekolady. Na tegorocznym afterparty podane zostaną m.in. czekoladowe Oscary, przyprawione 24-karatowym złotem, owoce yuzu, makaroniki z espresso, galaretki z hibiskusa, wyciskane z tuby lizaki truskawkowo-szampanowe, pavlova z tropikalnymi owocami - chlebowcem i pitają, czy czekoladki o smaku potrójnego espresso i chai latte.

Na specjalne zamówienie gości szef kuchni może podać również nitro cold brew z domowymi lodami, będzie też spory wybór wegańskich słodyczy.

Za kartę i organizację oscarowej kolacji odpowiada Wolfgang Puck, szef kuchni, właściciel restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin.

foodandwine.com/abcnews/ac/kul

Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA Oscary 2019
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak