X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Desery bez jajek i miodu? Są pyszne!

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2017 16:00
Początki przygody Pawła Ochmana z gotowaniem nie były proste. – To pasja. Uwielbiam słodyczne, ale są to słodycze czysto roślinne, ponieważ jestem weganinem – opowiada autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału".
Audio
  • Desery bez jajek i miodu? Są pyszne! (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Anna Hoychuk/Shutterstock
dieta 1200.jpg
Dieta w chorobie nowotworowej. Ostatnia deska ratunku?

Gość Grażyny Dobroń przyznaje, że stosuje w kuchni bardzo dużo roślin dziko rosnących. – Żyjemy w czasach, kiedy kuchnia roślinna jest dużo łatwiejsza niż jeszcze kilka lat temu – przekonuje.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której rozmawialiśmy czym zastąpić jajko i masło w wypiekach wegańskich i o czym należy pamiętać przygotowując ciasto z mąk bezglutenowych. Wśród przepisów proponowanych przez Pawła Ochmana znajdują się m.in. kruche babeczki z budyniem i pączki bananowe. 


sokzburaka1200.jpg
Sok z buraka, czyli zdrowe kiszenie

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Paweł Ochman (autor bloga Weganon, autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału")
Data emisji: 4.10.2017
Godzina emisji: 11.16

gs/ml

Czytaj także

Wiele dróg do szczęścia

Ostatnia aktualizacja: 25.09.2017 13:30
Gość tej audycji to osoba niezwykła. Perkusistka, romanistka, podróżniczka i... można tak długo wymieniać. O swoich licznych pasjach opowiadała w Trójce Dorota Piotrowska.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Rzucenie palenia to ledwie pierwszy krok

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2017 16:00
Pierwszy krok może być najważniejszy, ale jest całkowicie pozbawiony sensu, jeśli nie pójdą za nim dalsze działania. Identycznie jest w profilaktyce nowotworowej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak żyć z Hashimoto?

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2017 14:00
Choroba Hashimoto, czyli zapalenie tarczycy, to wciąż choroba nieuleczalna. Można jednak zwalczyć jej objawy i prowadzić z nią normalne życie.
rozwiń zwiń