X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Lody na dziesiątki sposobów

Ostatnia aktualizacja: 10.09.2018 11:43
Ogórek z miętą, białe winogrona z pomarańczą, beza z marakują czy czarny jogurt grecki z kokosem – właśnie takich smaków można było spróbować na Festiwalu Lodów Rzemieślniczych w Warszawie.
Audio
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne Foto: shutterstock.com/Rimma Bondarenko

– Mamy takie smaki jak gorgonzola z gruszką czy przecier pomidorowy z bazylią i oregano – mówi jeden z producentów. – Mamy również sorbet z piwa o smaku jabłka z trawą cytrynową i gruszka z chili. Ma on procenty – przyznaje.

Jakie lody zdobyły uznanie smakoszy? Z czego zrobione są czarne lody? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki – ranek
Autor: Marcin Łukawski
 
Autor materiału: Agnieszka Szwajgier
Data emisji: 10.09.2018
Godzina emisji: 6.21

kw/gs

Czytaj także

Kim są "smartfonowi zombie"?

Ostatnia aktualizacja: 24.07.2018 07:00
Widzimy ich na ulicach naszych miast. Zapatrzeni w swoje smartfony, kompletnie oderwani od rzeczywistości, narażają się na niebezpieczeństwo. Jak radzić sobie z tym problemem? 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Andrzej Zawistowski: oni szukali bliskości i ciepła

Ostatnia aktualizacja: 01.08.2018 08:00
Powstanie Warszawskie – okrutny czas, pełen przemocy, bólu i walki. Ale nawet w tak ciężkich czasach ludzie chcieli mieć kogoś, kogo można kochać.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Serialowe bogactwo urodzaju

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2018 10:00
Już niedługo jesienne wieczory miłośników seriali mogą wypełnić się nowymi tytułami. Serwisy streamingowe przygotowały wiele propozycji na nowy sezon.
rozwiń zwiń