Proste i sprawdzone przepisy na ośmiornicę

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2016 13:37
- To produkt, który - jak się większości wydaje - może sprawiać kłopoty amatorom. Tymczasem ośmiornica jest bardzo prosta w przygotowaniu - przekonuje Katarzyna Pruchnicka.
Audio
  • Dwa proste przepisy na przygotowanie ośmiornicy (A nuż, widelec/ Trójka)
Ośmiornicy nie należy się bać, nawet jeśli jesteśmy dopiero początkującymi kucharzami
Ośmiornicy nie należy się bać, nawet jeśli jesteśmy dopiero początkującymi kucharzami Foto: pixabay.com/Romi

Dziennikarka Trójki podaje dwa przepisy, które gwarantują, że ośmiornica po ugotowaniu będzie delikatna, smaczna i krucha. - Pod warunkiem, że kupimy ją mrożoną. Bo świeżą trzeba stłuc, dosłownie - dodaje autorka audycji "A nuż, widelec".

Pierwsza propozycja to sałata z ođmiornicą z książki "Baron Suwała i inni". Drugi przepis, zupełnie inny, podaje Włoch Marco Giha. Zapraszamy do słuchania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 7.01.2016
Godzina emisji: 11.15

ei/iwo

Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka