X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Proste i sprawdzone przepisy na ośmiornicę

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2016 13:37
- To produkt, który - jak się większości wydaje - może sprawiać kłopoty amatorom. Tymczasem ośmiornica jest bardzo prosta w przygotowaniu - przekonuje Katarzyna Pruchnicka.
Audio
  • Dwa proste przepisy na przygotowanie ośmiornicy (A nuż, widelec/ Trójka)
Ośmiornicy nie należy się bać, nawet jeśli jesteśmy dopiero początkującymi kucharzami
Ośmiornicy nie należy się bać, nawet jeśli jesteśmy dopiero początkującymi kucharzami Foto: pixabay.com/Romi

Dziennikarka Trójki podaje dwa przepisy, które gwarantują, że ośmiornica po ugotowaniu będzie delikatna, smaczna i krucha. - Pod warunkiem, że kupimy ją mrożoną. Bo świeżą trzeba stłuc, dosłownie - dodaje autorka audycji "A nuż, widelec".

Pierwsza propozycja to sałata z ođmiornicą z książki "Baron Suwała i inni". Drugi przepis, zupełnie inny, podaje Włoch Marco Giha. Zapraszamy do słuchania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 7.01.2016
Godzina emisji: 11.15

ei/iwo

Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka