Oto smakowita enchilada z kurczakiem

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2016 13:16
Niekoniecznie dietetyczna, za to aromatyczna, ostra, sycąca i dość kaloryczna. Podstawą tej potrawy jest dobrze uwędzony kurczak.
Audio
  • Gość Katarzyny Pruchnickiej o enchiladzie z wędzonym kurczakiem (A nuż widelec/Trójka)
Enchilada (zdjęcie ilustracyjne)
Enchilada (zdjęcie ilustracyjne)Foto: pixabay.com/adoproducciones

Jak ją przygotować? To nie takie proste. - Oprócz mięsa potrzebujemy tortillę kukurydzianą, ser mozarella, ryż, słodką mieloną paprykę, malinowe pomidory, kolendrę, sok z limonki, pomidory pelati, kumin, czosnek, cebulę, śmietanę i sól - wylicza Piotr Grajewski z retauracji Blue Cactus.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której możemy usłyszeć szczegółowy sposób przygotowania tego dania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Piotr Grajewski (restauracja Blue Cactus)
Data emisji:
10.03.2016
Godzina emisji: 11.15

mp/mk

Czytaj także

Zdrowe i pyszne batoniki od Jamiego Olivera

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2016 16:31
- To owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami. Zawierają uzupełniające się składniki. Np. surowe morele bogate w żelazo, które jest lepiej przyswajalne dzięki obecności witaminy C w pomarańczy - mówi Maria Brzozowska, tłumaczka książek Jamiego Olivera.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak smacznie przyrządzić kaszę jaglaną?

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2016 14:34
Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, ale nie każdemu odpowiada jej zapach i smak. Na szczęście jest sposób, żeby zminimalizować jej naturalną goryczkę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tamagoyaki, czyli pożywny japoński omlet

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2016 18:12
- Ten japoński omlet jest bardzo szybki i prosty do zrobienia, idealny do zabrania do pracy na lunch - mówi Grażyna Bober-Bruijn, autorka książki "Pyszne do pudełka".
rozwiń zwiń