X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Keczup truskawkowy i inne przetwory

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2016 17:35
Od lipca warto pomyśleć o jesiennych przetworach. - Owoce, z których robimy konfitury i dżemy, też można przyrządzić wytrawnie - zapewnia Marta Dymek, specjalistka od kuchni wegetariańskiej, autorka książki i bloga Jadłonomia.
Audio
  • O jakich przetworach warto pomyśleć już w lipcu? (A nuż widelec/ Trójka)
Przetwory, powidła, weki - to wszystko kojarzy się nam raczej z jesienią. Tymczasem mamy lipiec i pewne specjały już powinny zacząć zapełniać spiżarkę
Przetwory, powidła, weki - to wszystko kojarzy się nam raczej z jesienią. Tymczasem mamy lipiec i pewne specjały już powinny zacząć zapełniać spiżarkęFoto: Pixabay/jarmoluk

Przetwory i powidła kojarzą nam się z jesienią, podczas gdy o niektórych warto pomyśleć już teraz. - Niektóre warzywa w lipcu mają swój szczytowy sezon i jest to dobry czas na testy. Pamiętajmy, że jesienią, gdy są bardzo niskie ceny np. pomidorów, warto zrobić ogromną partię już wcześniej sprawdzonych przepisów - zachęca Marta Dymek.

Co poza przecierem i keczupem możemy zrobić z pomidorów? Jakie przetwory warzywne są szczególnie godne polecenia? Co oprócz dżemów, nalewek i marmolad można zrobić z owoców? Jak przygotować keczup truskawkowy? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Dymek (autorka książki i bloga Jadłonomia)
Data emisji:
14.07.2016
Godzina emisji: 11.15

sm/mk

Czytaj także

Japońskie onigiri - kanapki ryżowe na poprawę nastroju

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2016 12:40
- Możemy do niej dodać to, na co mamy ochotę: odrobinę usmażonego jajka, jajecznicy, kawałek kurczaka w sosie teryaki - tłumaczy restauratorka Alicja Than.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Oliwa z oliwek - jak wybrać tę najlepszą?

Ostatnia aktualizacja: 06.07.2016 14:11
Idealnie pasuje do sałat, cudownie smakuje z mozzarellą, ale też twarogiem czy po prostu kromką świeżego pieczywa lub… szynką.
rozwiń zwiń