X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Pomidorowy chłodnik inspirowany hiszpańskim gazpacho

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2017 15:47
Jesteśmy w tym momencie roku, kiedy pomidory zaczynają mieć znacznie lepszy smak. To doskonała okazja do wypróbowania przepisu na pomidorowy chłodnik.
Audio
  • Pomidorowy chłodnik inspirowany gazpacho (A nuż, widelec/ Trójka)
Pomidorowy chłodnik to znakomity pomysł na upalne dni
Pomidorowy chłodnik to znakomity pomysł na upalne dni Foto: Karpenkov Denis/Shutterstock

Restauratorka Malka Kafka podzieliła się ze słuchaczami Trójki recepturą na chłodnik z pomidorów i papryki. - Paprykę ścieram na grubej tarce, a pomidory miksuję - podpowiada rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej. Do tego należy dodać drobno siekane warzywa, a całość - na koniec -  doprawić m.in. świeżym imbirem, ziołami i oliwą. Dokładny przepis na aromatyczną zupę znaleźć można w nagraniu audycji.  

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Malka Kafka (właścicielka warszawskiej restauracji Tel Aviv)
Data emisji:
31.05.2017
Godzina emisji:
11.17

ei/fbi

Czytaj także

Prosto, smacznie i zdrowo. W królestwie szparagów

Ostatnia aktualizacja: 11.05.2017 18:35
Szparagi najlepiej kupować świeże i grube. Zielone powinny mieć grubość palca, a białe mogą być znacznie większe. O tym, jak je wybierać i przygotowywać, rozmawiamy z Piotrem Kucharskim.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pyszny i sycący. Przepis na najlepszy zielony koktajl

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2017 17:26
- W dzisiejszych czasach, gdy ciągle się gdzieś spieszymy, robienie zielonych koktajli z tego, co mamy pod ręką, powinno wejść w nasz nawyk. To trwa trzy minuty - mówi specjalistka od zdrowego odżywiania, Beata Sokołowska.
rozwiń zwiń