X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jesienią jedzmy czekoladę. Dla zdrowia, oczywiście!

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2017 16:00
Końcówka jesieni to taka pora roku, że stajemy się poddenerwowani i nieco przygaszeni. Najlepszym lekarstwem na to jest magnez. Gdzie go szukać? Najlepiej w czekoladzie!
Audio
  • Jesienią jedzmy czekoladę. Dla zdrowia, oczywiście! (A nuż, widelec/Trójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Ksenija Toyechkina/Shutterstock.com

ciasteczka F 1200.jpg
Comfort food – jedzenie, które poprawia humor

Czekolada sprawdza się doskonale jako składnik do tworzenia w domowym zaciszu fantastycznych przysmaków. Jednym z nich są trufle czekoladowe, które po mistrzowsku wyrabia gość Katarzyny Pruchnickiej.

– W swoim przepisie na trufle wykorzystuję kumin. Jest to nietypowy dodatek do słodyczy, ale gdy kiedyś otworzyłam paczkę i poczułam świeży zapach przyprawy, od razu wiedziałam, że sprawdzi się doskonale jako dodatek do słodkości – opowiada Patrycja Dolecka, autorka książki "Trufla. Same dobre rzeczy".

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, z której można m.in. poznać przepis na zaskakujący deser.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Patrycja Dolecka (autorka książki "Trufla. Same dobre rzeczy")
Data emisji: 29.11.2017 
Godzina emisji: 
11.14

ml/gs

Czytaj także

Bogactwo dyniowych smaków na jesień

Ostatnia aktualizacja: 07.11.2017 14:00
Dynia to popularne, ale wciąż niedoceniane warzywo, które dostać można w wielu różnych odmianach, i które daje mnówstwo możliwości w kuchni.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować?

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2017 12:47
– Kapusta kiszona działa zbawiennie i jest niezbędna w naszej diecie – mówi dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń