Jesienią jedzmy czekoladę. Dla zdrowia, oczywiście!

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2017 16:00
Końcówka jesieni to taka pora roku, że stajemy się poddenerwowani i nieco przygaszeni. Najlepszym lekarstwem na to jest magnez. Gdzie go szukać? Najlepiej w czekoladzie!
Audio
  • Jesienią jedzmy czekoladę. Dla zdrowia, oczywiście! (A nuż, widelec/Trójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Ksenija Toyechkina/Shutterstock.com

ciasteczka F 1200.jpg
Comfort food – jedzenie, które poprawia humor

Czekolada sprawdza się doskonale jako składnik do tworzenia w domowym zaciszu fantastycznych przysmaków. Jednym z nich są trufle czekoladowe, które po mistrzowsku wyrabia gość Katarzyny Pruchnickiej.

– W swoim przepisie na trufle wykorzystuję kumin. Jest to nietypowy dodatek do słodyczy, ale gdy kiedyś otworzyłam paczkę i poczułam świeży zapach przyprawy, od razu wiedziałam, że sprawdzi się doskonale jako dodatek do słodkości – opowiada Patrycja Dolecka, autorka książki "Trufla. Same dobre rzeczy".

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, z której można m.in. poznać przepis na zaskakujący deser.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Patrycja Dolecka (autorka książki "Trufla. Same dobre rzeczy")
Data emisji: 29.11.2017 
Godzina emisji: 
11.14

ml/gs

Czytaj także

Bogactwo dyniowych smaków na jesień

Ostatnia aktualizacja: 07.11.2017 14:00
Dynia to popularne, ale wciąż niedoceniane warzywo, które dostać można w wielu różnych odmianach, i które daje mnówstwo możliwości w kuchni.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować?

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2017 12:47
– Kapusta kiszona działa zbawiennie i jest niezbędna w naszej diecie – mówi dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń