X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Włoskie pomysły na tłusty czwartek

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2018 14:48
Zapewne każdy z nas skusi się w tłusty czwartek na co najmniej jednego pączka. Warto jednak odmienić to święto każdego łakomczucha. Włoski kucharz Marco Ghia podpowiadał w Trójce, jak zaskoczyć nasze kubki smakowe.
Audio
  • Włoskie pączki idealne na tłusty czwartek (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/NoirChocolate

shutterstock_90163957 stol karnawal 1200.jpg
Jak zastawić stół podczas karnawałowego przyjęcia?

Marco Ghia mówił Katarzynie Pruchnickiej m.in. o włoskich faworkach. W przeciwieństwie do tych polskich, tradycyjnych, są one nadziewane, a co za tym idzie, bardziej kaloryczne. Nie tylko ten deser jest idealny na karnawał. 

Kucharz opowiadał z prawdziwą pasją o pączkach, które serwowane są na Półwyspie Apenińskim. – W Neapolu mamy takie małe kuleczki, czyli ciasto smażone na głębokim tłuszczu. Potem polewa się je miodem, dzięki czemu robi się na nich przepiękna korona. Wszystko dekoruje się kolorową posypką. Kuleczki nazywane są "małymi diabełkami" – kuszą, aby je zjeść – tłumaczył Marco Ghia. 

Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji, w której włoski kucharz zdradził przepis na przepyszne "małe diabełki".

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marco Ghia (kucharz)
Data emisji: 6.02.2018
Godzina emisji: 11.14

kw/mk

Czytaj także

Ciekawy pomysł na twaróg

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2018 12:14
Gieno Mientkiewicz, znawca polskich serów zagrodowych, niezwykły przepis przywiózł wprost z Podlasia.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Napoje izotoniczne? Oczywiście, że domowej roboty!

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2018 15:30
Przy wysiłku związanym z ćwiczeniami fizycznymi ważne jest nawadnianie organizmu. Doskonale sprawdzają się tutaj napoje izotoniczne.
rozwiń zwiń